Προχωρούν σε μίνι ευπρεπισμό 200,000 ευρώ στο πάρκο του παλιού ΓΣΠ

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υπάρχει από την προσθήκη στους σχεδιασμούς για μετατροπή του παλιού ΓΣΠ σε πάρκο, του ξενοδοχείου  boutique.

Να σημειωθεί πως τυχόν τροποποίηση της βραβευμένης μελέτης με ουσιαστική διαφοροποίηση της μορφής ή προδιαγραφών του έργου θα προκαλέσει την απόκλιση αυτού από το πρόγραμμα και τους όρους προκήρυξης του διαγωνισμού με πιθανό κίνδυνο νομικής επιπλοκής σε σχέση με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού. Ως εκ τούτου το έργο θα προχωρήσει κανονικά και θα συμπεριληφθεί σε αυτό και το μικρό ξενοδοχείο. Αξίζει να αναφερθεί πως από τη στιγμή που το έργο αποφασίστηκε να προωθηθεί με τη μέθοδο της χρηματοδότησης-μελέτης-κατασκευής-διαχείρισης-μεταβίβασης (BOT), το κράτος θα έπρεπε να αυξήσει την εμπορική εκμετάλλευση της ανάπτυξης και ταυτόχρονα να μειώσει με κάποιο τρόπο το κόστος της ανάπτυξης. Αυτός ήταν και ο λόγος που συμπεριλήφθητε στην ανάπτυξη το ξενοδοχείο.

ΤΟΠΙΟΤΕΧΝΗΣΗ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 200 ΧΙΛΙΑΔΩΝ  
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, έδωσε οδηγίες στο Τμήμα Δημοσίων Έργων έτσι ώστε να προχωρήσει η εκπόνηση σχεδίων ευπρεπισμού του χώρου παλαιού ΓΣΠ μέχρι την προώθηση του έργου. Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν, τα Δημόσια Έργα θα πρέπει να προχωρήσουν στην κατεδάφιση των κερκίδων του γηπέδου πλην του ρολογιού, στην τοπιοτέχνηση του χώρου διατηρώντας ταυτόχρονα το χώρο στάθμευσης που έχει δημιουργηθεί. Όπως πληροφορούμαστε, το κόστος του ευπρεπισμού υπολογίζεται στις 200 με 300 χιλιάδες ευρώ. Ως εκ τούτου, παρά τις προσπάθειες για προώθηση και ολοκλήρωση του έργου, το Τμήμα Δημοσίων Έργων τρέχει για την ολοκλήρωση των σχεδίων που θα αλλάξουν την προσωρινή μορφή του χώρου του ΓΣΠ.

«ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ;»
Τέθηκε κατά τις συσκέψεις που έγιναν με στόχο την προώθηση του έργου και επρόκειτο για αστείο αλλά με σοβαροφάνεια υπομένω επιχείρημα από την πλευρά των κυβερνητικών υπαλλήλων και αφορούσε την κατάργηση του δωρεάν χώρου στάθμευσης που κατασκευάστηκε πρόχειρα, εντός του ΓΣΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε από ανθρώπους οι οποίοι ήταν παρών κατά τις συσκέψεις που έγιναν, κρατικοί υπάλληλοι έθεσαν τους δικούς τους προβληματισμούς για το που θα σταθμεύουν τα αυτοκίνητα τους όταν θα ολοκληρωθεί το έργο σημειώνοντας πως θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να πληρώνουν για χώρο στάθμευσης.  Να σημειωθεί πως με βάση τους σχεδιασμούς που έγιναν, στο έργο περιλαμβάνονται και τρεις όροφοι χώρων στάθμευσης που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν 1000 περίπου αυτοκίνητα.

BOUTIQUE HOTEL
Στην νέα πρόταση, πέρα από το πάρκο που ήταν απαίτηση των Λευκωσιατών μέσα από δημοψήφισμα, θα υπάρχουν  χώροι εμπορίου, αναψυχής και πολλαπλών χρήσεων σχεδόν 7.000 μ2, κλειστό γκαράζ 1.000 θέσεων σε τρεις ορόφους και ξενοδοχείο 70 άνετων δωματίων με εξαιρετική θέα, στο κέντρο της Λευκωσίας. Ειδικά, το ξενοδοχείο θα είναι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, ενσωματωμένο στο τεχνητό ανάγλυφο του φυτεμένου τοπίου και θα αντλεί την ταυτότητα του ως boutique hotel από το αστικό κέντρο. Θα είναι σε άμεση επαφή με χώρους τέχνης και αναψυχής, συνεδρίων και εστίασης, εμπορίου και στάθμευσης, θα ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη, με εξασφαλισμένη πληρότητα, διότι θα καλύψει μια πραγματική έλλειψη της κεντρικής Λευκωσίας .


Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα