Εκ νέου προσφορές για το τεμάχιο στο Χίλτον

Προς αναζήτηση επενδυτών στρέφεται εκ νέου το υπουργείο Μεταφορών με σκοπό την αξιόπιστη του κρατικού τεμαχίου απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον στη λεωφόρο Μακαρίου Γ' στη Λευκωσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ρεπόρτερ Online», το υπουργείο Μεταφορών το οποίο ανέλαβε την εξεύρεση επενδυτή για το συγκεκριμένο τεμάχιο, βρίσκεται σε διαδικασία για επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για προσέλκυση ενδιαφέροντος από επενδυτές. «Η εποχή με βάση τα οικονομικά δεδομένα είναι καλύτερη από ότι πριν μερικά χρόνια και ως εκ τούτου αναμένεται να υπάρξει ενδιαφέρον από επενδυτές», ανέφερε στον «Ρεπόρτερ Online», πηγή του υπουργείου Μεταφορών.
Η όλη διαδικασία όπως πληροφορούμαστε βρίσκεται στα χέρια της Νομικής Υπηρεσίας από την οποία ζητήθηκε περεταίρω έλεγχος σε συγκεκριμένα σημεία των όρων του διαγωνισμού. Με την ολοκλήρωση της μελέτης, το υπουργείο θα προχωρήσει τις διαδικασίες για προσέλκυση επενδυτών.
Να αναφέρουμε πως το τεμάχιο απέναντι από το Χίλτον είναι το πιο ακριβό κρατικό τεμάχιο. Η αξία του εκτιμάται στα 87,5 εκατ. ευρώ (με βάση εκτιμήσεις του 2013) με έκταση 24.768 τ.μ. σε ότι αφορά την τελευταία πρόταση που κατατέθηκε για από κοινοπραξία κυπριακών εταιρειών για ανάπτυξη, δεν προχώρησε ποτέ. Να θυμίσουμε πως
Η πρόταση την οποία μελέτησε εις βάθος το κράτος, προέβλεπε, μεταξύ άλλων, την ανέγερση τριών εικοσαώροφων πύργων και τριών μεγάλων υπόγειων χώρων στάθμευσης. Το ένα κτήριο θα λειτουργεί ως ξενοδοχειακή μονάδα, το δεύτερο κτήριο ως γραφεία στέγασης υπηρεσιών και άλλων ενδιαφερομένων και το τρίτο κτήριο θα είναι διαμερίσματα πολυτελείας προς αγορά ή ενοικίαση. Το αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα τρία κτήρια θα λειτουργούν ως ενιαίο κτηριακό συγκρότημα με προσφορά διαφόρων υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών.



Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα