Αβέρωφ: Η αποχή επιβραβεύει τις πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα ένα βήμα πριν την καταστροφή

  Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, απευθυνόμενος στην κοινωνία αλλά ειδικότερα στους Συναγερμικούς ψηφοφόρους, είπε ότι η αποχή επιβραβεύει τις πρακτικές και νοοτροπίες που οδήγησαν τη χώρα ένα βήμα πριν την καταστροφή.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Κυπερούντα όπου ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ανέφερε, “παραδοσιακά διατηρεί ψηλά ποσοστά”, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι μπήκαμε στην τελική ευθεία των βουλευτικών εκλογών και σε λίγες ημέρες οι πολίτες θα αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια κρίσιμη 5ετία για τον τόπο μας. “Κρίνεται η σταθερή πορεία και η ανάκαμψη της οικονομίας. Κρίνεται η αξιοπιστία της χώρας που με κόπο και θυσίες επανακτήσαμε και κάποιοι θέλησαν να υπονομευόσουν στη τελευταία συνεδρία της Βουλής”, ανέφερε.

Ανέφερε ότι στις 22 Μαΐου η “κοινωνία θα κληθεί να κάνει μια καθοριστική επιλογή: Εάν η χώρα θα συνεχίσει την πορεία προς την ανάκαμψη, την αντιμετώπιση της ανεργίας και των άλλων προκλήσεων της πραγματικής οικονομίας που προσφέρει σταθερή προοπτική στην χώρα, ή εάν θα επιστρέψει στις παλιές πρακτικές και νοοτροπίες που προκάλεσαν την οικονομική κρίση και τα αδιέξοδα”.

Πρέπει να συνεχίσουμε, είπε, στον ίδιο δρόμο, που μας οδήγησε στην έξοδο από το μνημόνιο. Όλοι μας πρέπει να δείξουμε υπομονή, για να διασφαλίσουμε τα επιτεύγματα, που ανήκουν στο σύνολο της κυπριακής κοινωνίας. Οι θυσίες των πολιτών δεν πρέπει να πάνε χαμένες, ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Νεοφύτου για τον ΔΗΣΥ οι προτεραιότητες είναι τρεις: η πλήρης στήριξη στον ΠτΔ και στις προσπάθειες για λύση του εθνικού μας προβλήματος, η διατήρηση της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης ώστε να συνεχίσουν να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων σε όλα τα επίπεδα.

Ανέφερε ότι για να αλλάξουμε την Κύπρο, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τις νοοτροπίες. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε, και σ’ αυτή την προσπάθεια θέλουμε τους πολίτες συμμέτοχους, ανέφερε, προσθέτοντας ότι δοκιμάζεται η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα και η ωριμότητα όλων. "Στον Δημοκρατικό Συναγερμό επιλέγουμε τον δύσκολο δρόμο της υπευθυνότητας παρά το πισωγύρισμα στις πρακτικές που μας οδήγησαν στην άκρη του γκρεμού", ανέφερε.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, είπε, απευθύνεται με ευθύτητα στους πολίτες και πάει σ’ αυτές τις εκλογές με ξεκάθαρες θέσεις, με αυτοπεποίθηση και σιγουριά. “Με πίστη για το έργο που η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και αυτή η παράταξη προσέφερε σε αυτό τον τόπο. Αλλά και με βεβαιότητα για την προοπτική που ανοίγουμε ξανά για την Κύπρο μας. Δεν παίξαμε ούτε θα παίξουμε το παιχνίδι του λαϊκισμού και των ανέξοδων υποσχέσεων”, είπε ο κ. Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο ΔΗΣΥ έχει να υπερασπίσει την υπεύθυνη και σοβαρή διαχείριση που έγινε για να σωθεί η Κύπρος από τη χρεοκοπία. “Τις θυσίες του λαού μας, είναι που στις εκλογές καλούμαστε να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε. Αυτή την πορεία δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε, όπως ούτε και την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης. Ακόμα και αν κάποιοι επιχειρούν να μονοπωλήσουν την κοινωνική ευαισθησία. Ξεχνούν ότι την περασμένη 5ετία τις πολιτικές τους τις πλήρωσαν πρώτιστος οι εργαζόμενοι. Ανάλαβαν την εξουσία το 2008 με την ανεργία στο 3,6% και την εκτόξευσαν στο 15%.”

Ανέφερε ότι τώρα “έχουν το θράσος να επικρίνουν τις πολιτικές του νοικοκυρέματος που ακολουθούμε τα τελευταία 3 χρόνια. Σαν να μην έμαθαν από τα λάθη του χθες. Αυτό το νοικοκύρεμα όμως πέτυχε τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών, την οικονομική ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας. Αυτό φυσικά δεν μας ικανοποιεί. Το ποσοστό ανεργίας παραμένει ψηλό στο 12%. Η αντιμετώπιση της ανεργίας και η ενίσχυση της απασχόλησης παραμένουν ύψιστες προτεραιότητες”, πρόσθεσε.

Μιλώντας για τους νέους σχηματισμούς που κάνουν την εμφάνιση τους και επιχειρούν, είπε, να αυτοπαρουσιαστούν ως κάτι το νέο και το καινούργιο “είναι όπως το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που του σβήνουν τα μίλια για να φαίνεται καινούριο” και οι ηγεσίες τους υπηρέτησαν και εξυπηρετήθηκαν από όλα τα παραδοσιακά κόμματα. Και τώρα υπό νέο μανδύα αυτοπαρουσιάζονται και αυτοπροβάλλονται ως κάτι δήθεν το καινούργιο στην πολιτική ζωή του τόπου. Απλά άλλαξαν καπέλο.

Ανέφερε ότι ο κόσμος απαιτεί δικαιοσύνη και πάταξη της διαφθοράς, προσθέτοντας ότι επιτέλους για πρώτη φορά χτυπιέται η διαφθορά. Πρόσθεσε ότι η πάταξη της διαφθοράς δεν έχει χρώμα. "Όχι άμα είναι του άλλου, είναι πάταξη της διαφθοράς, και άμα είναι κάποιος του «κόμματος», να ανακηρύσσεται ως «πολιτικός κρατούμενος»", κατέληξε.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών