Χωρίς την επίλυση του Κυπριακού η Τουρκία δεν έχε ευρωπαϊκή πορεία

Χωρίς την επίλυση του Κυπριακού η Τουρκία δεν έχει καμία ευρωπαϊκή προοπτική δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος ευχήθηκε η διαδικασία σχηματισμού λεγόμενης κυβέρνησης στα κατεχόμενα να μην επηρεάσει τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις επίλυσης του Κυπριακού.
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της 2ης μαθητικής εμπορικής έκθεσης “Μαθητική Επιχείρηση 2016”, σε εμπορικό κέντρο στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είπε ότι τα όσα συμβαίνουν στα κατεχόμενα “είναι μια εξέλιξη που πρέπει να τύχει σοβαρής ανάλυσης για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”.
Πρόσθεσε πως “τα δύο κόμματα (Κόμμα Εθνικής Ενότητας και Δημοκρατικό) τα οποία φαίνεται να κάνουν έναν νέο συνασπισμό δεν είναι και τόσο υποστηρικτικά στη διαδικασία επανένωσης του τόπου”.
Σε ερώτηση για ενδεχόμενη σκοπιμότητα της Τουρκίας πίσω από τις εξελίξεις στα κατεχόμενα, ο κ. Νεοφύτου, είπε πως “θεωρώ ότι η Τουρκία πρέπει να κατανοεί πως χωρίς επίλυση του Κυπριακού δεν έχει κανένα περιθώριο και καμιά ευρωπαϊκή προοπτική, και με αυτά που λέτε, είναι ωσάν η Τουρκία εγκαταλείπει την ευρωπαϊκή της προοπτική”.




  

Δειτε Επισης

Συνάντηση με τον Λιθουανό Πρόεδρο στο Βίλνιους για τον Χριστοδουλίδη
Τα προεκλογικά «θα» του Τραμπ μάγκωσαν τους MAGA-Το Ιράν, ο «ηλίθιος, ξένος πόλεμος» και τα μαθήματα για Βουλευτικές
Β. Κασσιανίδου: Χρέος μας η διατήρηση της φλόγας της επιστροφής- επανένωσης
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Λιθουανία για συνάντηση με τον ομόλογό του
Ξαναζεσταμένο φαγητό από Τατάρ για λύση δύο κρατών-«Δεν πρόκειται να εγκαταλειφθούν οι εγγυήσεις Τουρκίας»
Ν. Χριστοδουλίδης: Κοντά με Λετονία σε αρχές και αξίες παρά τη γεωγραφική απόσταση
Θέμα για επαφές με ψευδοκράτος αναμένεται να θέσει ο Φιντάν σε σύνοδο ΥΠΕΞ ΟΙΣ
Αρχίζει την Παρασκευή το 24ο Τακτικό Συνέδριο του ΑΚΕΛ-Τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση
Ν. Χριστοδουλίδης: Ο ρόλος της ΕΕ στην Μέση Ανατολή να είναι πιο ενεργός
Θα ζητήσει από Τατάρ να μην πάει στη Νέα Υόρκη ο Αρικλί-Δεν χωνεύει τις διώξεις για σφετερισμό Ε/κ περιουσιών