Παγκόσμια απειλή ηλεκτρονικής απάτης

Οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς, έχουν οικονομικές απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εξέλιξη της τεχνογνωσίας και της τεχνολογίας με την οποία πραγματοποιούνται ηλεκτρονικές απάτες.
 
Τα στοιχεία ερευνών των ομοσπονδιακών αρχών ασφαλείας (FBI) δείχνουν ότι οι εγκέφαλοι και οι συμμορίες του οικονομικού ηλεκτρονικού εγκλήματος, στοχοποιούν τους λογαριασμούς ηλεκτρονικών ταχυδρομείων υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων και κατορθώνουν να στείλουν πλασματικές εντολές στους υφισταμένους τους, για μεταφορά οικονομικών ποσών, σε τραπεζικούς λογαριασμούς που ελέγχουν.
 
Οι απάτες αυτές, μέσω της κακόβουλης διαχείρισης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι γνωστές ως "business email compromise," με το οικονομικό τους ύψος να ξεπερνά τα 2,3 δισ δολάρια από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι το Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με το FBI.
 
Το FBI έχει προχωρήσει στην έκδοση ειδικής προειδοποίησης αυτή την εβδομάδα, με αναφορές προς τις υπηρεσίες των ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς.
 
Οι υποθέσεις έχουν και διεθνή διάσταση, καθώς αναφέρονται σε 17.642 επιχειρήσεις διαφόρων οικονομικών μεγεθών, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τουλάχιστον 79 χώρες.
 

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ καλούν τη Δαμασκό να αποσύρει τον στρατό της από τη Σουέιντα
Ο Ζελένσκι όρισε τον Ντένις Σμιχάλ νέο υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας
ΒΙΝΤΕΟ: Παρανάλωμα του πυρός η κεντρική σκηνή της Tomorrowland στο Βέλγιο
Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταγγέλλει την «επικίνδυνη κλιμάκωση» από το Ισραήλ
«Καζάνι που βράζει» η Μέση Ανατολή-Γιατί το Ισραήλ βομβαρδίζει τώρα τη Συρία
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ θα συναντηθεί με Τραμπ εν μέσω διαπραγματεύσεων για εκεχειρία στη Γάζα
Νέα εκεχειρία με τους Δρούζους ανακοίνωσε η Συρία-Πάνω από 300 νεκροί από την Κυριακή
Ο Νετανιάχου καλεί τους Δρούζους να μην περνούν τα σύνορα με τη Συρία
Νέες ισραηλινές επιθέσεις στο κέντρο της Δαμασκού-Χτυπήματα σε κυβερνητικά κτίρια (vids)
Έτοιμο να απαντήσει το Ιράν σε τυχόν νέα επίθεση από Ισραήλ-«Σκύλος με λουρί των ΗΠΑ και καρκινικός όγκος»