Ζητούν την απόσυρση της διαφήμισης με την Άντζελα Δημητρίου

  Την απόσυρση της διαφήμισης γνωστής εταιρείας παιχνιδιών με την Άντζελα Δημητρίου ζητά το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας στην Ελλάδα με ανακοίνωση του, υποστηρίζοντας ότι με τη φράση «χτύπα σαν άνδρας», παροτρύνει στην άσκηση βίας κατά των γυναικών.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση:  

Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες της νέας πασχαλινής διαφήμισης της αλυσίδας καταστημάτων Jumbo, για την οποία επισημαίνουμε τα παρακάτω:

- Το περιεχόμενο της εν λόγω διαφήμισης και συγκεκριμένα η φράση «χτύπα σαν άνδρας», στο τέλος της, παροτρύνει στην άσκηση βίας κατά των γυναικών σε μια περίοδο μάλιστα που οι υποστηρικτικές δομές (Συμβουλευτικά Κέντρα, Ξενώνες, Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900) της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας συνεχίζουν να δέχονται καθημερινά δεκάδες αιτήματα από γυναίκες-θύματα βίας για παροχή συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών.

- Η βία κατά των γυναικών συνιστά έγκλημα βάσει της νομοθεσίας, επιφέρει πολλαπλές επιπτώσεις σε ατομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διακωμώδησης ή εκμετάλλευσης για διαφημιστικούς ή/και εμπορικούς λόγους.

-  Η εν λόγω διαφήμιση ενισχύει και προκαλεί την αναπαραγωγή έμφυλων στερεοτύπων και προκαταλήψεων, καθώς και την εκδήλωση σεξιστικών συμπεριφορών. Με τον τρόπο αυτόν θίγεται η αξιοπρέπεια των γυναικών και διαιωνίζονται οι έμφυλες ανισότητες. Το ΚΕΘΙ καταδικάζει κατηγορηματικά το περιεχόμενο της διαφήμισης αυτής και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, όπως άλλωστε δεσμεύεται και από το σύμφωνο συνεργασίας που έχει υπογράψει με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για την εξάλειψη των σεξιστικών και έμφυλων στερεοτύπων, προκειμένου το συγκεκριμένο διαφημιστικό μήνυμα να αποσυρθεί.  

 

Πηγή: www.lifo.gr

Δειτε Επισης

Έφταναν τα 20-30 μέτρα ύψος οι φλόγες της φονικής πυρκαγιάς-«Μιλάμε για μέχρι 1,200 βαθμούς Κελσίου»
Εξέδιδαν γυναίκα τρία πρόσωπα σε Κύπρο, Βουλγαρία και Γερμανία-Απορρίφθηκε αίτημα αποφυλάκισης
Απαντά στις καταγγελίες Πρωτοπαπά ο Λογγίνος-«Υπήρχαν υδροφόρες και υδροστόμια με νερό»
Έσβησε η φωτιά στη Λόφου και άναψε η φλόγα της αλληλεγγύης-«Ζήσαμε κάτι πραγματικά συγκινητικό»
Με δύο προτάσεις για στήριξη των γεωργών και παραγωγών στο Υπουργικό η Παναγιώτου-Τι προνοούν
Δεν κατάφερε να αποδείξει ότι οι μέθοδοι διάγνωσης στην Κύπρο υστερούν η πλευράς Αϊκούτ-Το σκεπτικό του Δικαστηρίου
«Με το διπλοκάμπινο και τα παιδιά που ήρθαν σώσαμε πολλά σπίτια»-Στο Σούνι-Ζανατζιά το μεγαλύτερο πλήγμα
Παρατηρούνται αναζωπυρώσεις στη Λεμεσό, στο σημείο δυνάμεις πυρόσβεσης-Ετοιμάζεται η έκθεση γεγονότων
«Η Ευρώπη υποχώρησε για να διασωθεί»-Γιατί συμφώνησε με τον Τραμπ δασμούς 15%
Κατοχύρωση επαγγέλματος ζητούν οι μεταφορείς Skip-Καταγγέλλουν κλείσιμο μονάδας ανακύκλωσης για απόβλητα (pics)