Μπεάτε Τσεπ: Το μοναδικό επιζών μέλος της νεο-ναζιστικής NSU

Γεννημένη το 1975 από μια Γερμανίδα οδοντίατρο και με πατέρα έναν Ρουμάνο που δεν γνώρισε ποτέ, η Μπεάτε Τσεπ κατάφερε να κάνει γνωστό το όνομά της ως η μοναδική γυναίκα-μέλος της νεο-ναζιστικής ομάδας  NSU «Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα» που σκόρπισε τον τρόμο από το 2000-2007 στη Γερμανία.

Η Μπεάτε είναι πλέον το μοναδικό επιζών μέλος της οργάνωσης, αφού οι άλλοι δύο σύντροφοί της αυτοκτόνησαν το 2011 ύστερα από αποτυχημένη ληστεία σε τράπεζα, για να μην συλληφθούν.
 

Η Τσεπ κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία δέκα ανθρώπων στη Γερμανία –οκτώ Τούρκων, ενός Έλληνα και μιας Αστυνομικού.
 


Μέχρι τότε οι γερμανικές αρχές θεωρούσαν ότι αυτές οι δολοφονίες σχετίζονταν με την τουρκική μαφία, αλλά όπως αποδείχτηκε κίνητρο ήταν η ξενοφοβία και το μίσος.

Στη δίκη της Τσεπ για τη συμμετοχή της στα εγκλήματα της οργάνωσης NSU, που ξεκίνησε το 2013, άρχισαν να βγαίνουν στο φως νέες πληροφορίες για τη δράση της ρατσιστικής ομάδας, από τον Δεκέμβρη του 2015 όταν η Μπεάτε έσπασε επιτέλους τη σιωπή της.


Παραδέχθηκε ότι συναναστρεφόταν με τα μέλη της, αλλά ότι η ίδια δεν ήταν ποτέ μέλος της NSU και αποδοκίμαζε τις πράξεις τους.
 
 
Ζήτησε επίσης συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων, λέγοντας ότι ένιωσε ηθικά ένοχη που δεν μπόρεσε να αποτρέψει τις δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται από τα άλλα δύο μέλη, Uwe Mundlos και Uwe Boehnhardt.
 

Κάποιοι την πίστεψαν, ωστόσο άλλοι θεώρησαν την απολογία της ως μια ύστατη προσπάθεια να αποφύγει τις ευθύνες των πράξεών της. Η εφημερίδα Bild μάλιστα είχε γράψει για το θέμα βάζοντας ως τίλο «Εξομολόγηση Μπεάτε! Τίποτα παρά μόνο δικαιολογίες».
 

Γερμανικά MME αποκάλυψαν στο μεταξύ, ότι τα μέλη της NSU, για όσο διάστημα καταζητούνταν, συνεργάζονταν με πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Η Τσεπ εργαζόταν σε ένα κατάστημα σε πόλη της πρώην ανατολικής Γερμανίας, ιδιοκτήτης του οποίου φέρεται ότι ήταν ο μυστικός πράκτορας.
 
 
Ωστόσο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα. Πάντως, οι αποκαλύψεις αυτές έχουν προκαλέσει σοκ στους συγγενείς των θυμάτων, που μέχρι σήμερα αναζητούν δικαίωση.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Έτοιμη η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ να υποστηρίξει χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο
Διεθνές ένταλμα κατά Νορβηγού για την υπόθεση των βομβητών
Νεκρός ο διοικητής της μονάδας εναέριων δυνάμεων της Χεζμπολάχ έπειτα από αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Νέα ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό-Στόχος ο διοικητής της μονάδας εναέριων μέσων της Χεζμπολάχ
Σύροι φεύγουν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν-Σκοτώνονται στον Λίβανο από ισραηλινά πλήγματα
Κόβει τις συζητήσεις περί κατάπαυσης του πυρός ο Λίβανος-«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε»
Πληροφορίες ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός τις επόμενες ώρες στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου
Εξτρεμίστρια στις ΗΠΑ καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισης για σχέδιο επίθεσης
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η στιγμή σύλληψης Ρώσου στρατιώτη στην Ουκρανία-Ικέτευε για τη ζωή του
Παγκόσμιος συναγερμός-Έτοιμο το Ισραήλ για εισβολή στο Λίβανο, απειλές Ιράν για ολοκληρωτικό πόλεμο