Η καρφίτσα με την Κύπρο, το κινητό του Κουγιάλη και τα κεραστικά...

Φορώντας την χαρακτηριστική μπεζ – χρυσή γραβάτα, που επιλέγει συχνά στις δημόσιες εμφανίσεις του και με την Κύπρο να διακρίνεται στην μικροσκοπική καρφίτσα στο πέτο και τα μανικετόκουμπά του, ο Πρόεδρος εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης. 

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καθυστέρηση μισής ώρας με την οποία ξεκίνησε η συνέντευξη οφείλεται σε τεχνικές λεπτομέρειες, καθώς οι άνθρωποι του προεδρικού ήθελαν να είναι απολύτως βέβαιοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. 

Κατά την διάρκεια της αναμονής και μέχρι να ξεκινήσει η συνέντευξη, λίγα αλλά αρκετά σημεία έδωσαν «χρώμα» στην μέχρι εκείνη την ώρα άτονη και πληκτική αναμονή μιας τυπικής πολιτικής συνέντευξης τύπου. Οι περισσότεροι υπουργοί ασχολούνταν με (σίγουρα κάτι ενδιαφέρον πρέπει να ήταν) στα κινητά τους τηλέφωνα. Οπως οι κ.κ. Γεωργιάδης και Χάσικος. 

Η συνάδελφος Στέλλα Μιχαήλ του ΡΙΚ (που ως γνωστόν λατρεύει τα ποσταρίσματα στα social media), τράβηξε σέλφι την ώρα της αναμονής, με επτά μέλη του υπουργικού πίσω της.
Αίσθηση και απορία ως προς το περιεχόμενο προκάλεσε η στιγμή που ο υπουργός Γεωργίας σηκώθηκε από την θέση του για να πάει στην απέναντι πλευρά όπου καθόταν η υπουργός Εργασίας για να της δείξει κάτι στο κινητό του τηλέφωνο.   
Η συνέντευξη άρχισε στις 18.55. Πέραν του περιεχομένου της συνέντευξης, η οποία ίσως για πρώτη φορά προσέλκυσε ελάχιστες αντιδράσεις και αυτές κυρίως από την πλευρά της αντιπολίτευσης και όχι από τον ευρύ πολιτικό κόσμο και τους ψηφοφόρους, αυτό που αν μη τι άλλο είναι δεδομένο είναι το άψογο τηλεοπτικά και επικοινωνιακά στήσιμο της συνέντευξης. 

Εκ δεξιών του Προέδρου, καθόταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανά τακτά διαστήματα λειτουργούσε υποβοηθητικά στις απαντήσεις του προέδρου, είτε με διακριτικά σημειώματα στα χέρια του Προέδρου, είτε προφορικά.

Επτά μέλη της Κυβέρνησης τοποθετήθηκαν δεξιά τους και έξι (εκ των οποίων οι τέσσερις υπουργοί) αριστερά.

Ακόμη όμως και αυτό ήταν πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο, αφού πρώτος από την δεξιά πλευρά κάθισε ο υπουργός Οικονομικών (φυσιολογικό λόγω του ότι η συνέντευξη αφορούσε την οικονομία) και ακολουθούσαν οι κ.κ. Χάσικος, Φωκαϊδης, Καδής, Δημητριάδης, Λακκοτρύπης και Κουγιάλης, ενώ από την αριστερή πλευρά κάθονταν η κα Αμιλιανίδου, ο κος Νικολάου, ο κος Παμπορίδης, ο υφυπουργός παρά των Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης και δύο γραμματείς του υπουργικού συμβουλίου.
Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τον καθένα υπουργό στην δική του προσωπική στάση σώματος, που όχι μόνο καταδεικνύει πολλά για τον χαρακτήρα του, αλλά αποτελεί και πολύ χαρακτηριστική στιγμή, στην οποία συχνά τους συναντάμε.       
 

Με τέσσερις προβολείς δεξιά, τέσσερις αριστερά, δύο από την μία πλευρά του βιντεοπροβολέα και δύο από την άλλη, η αίθουσα ήταν πλήρως φωτισμένη, ενώ στο ταβάνι διακρινόταν ο μηχανισμός του προτζέκτορα. Τρεις κάμερες κάλυπταν το οπτικο-ακουστικό κομμάτι της διάσκεψης. 

Το teleprompter που χρησιμοποιείται για όλες τις διασκέψεις του Προέδρου που μεταδίδονται και τηλεοπτικά εντυπωσιάζει πάντοτε, αφού θυμίζει συνεντεύξεις τύπου διεθνούς επιπέδου που συναντώνται στο εξωτερικό. 

Αν και ο Πρόεδρος πάντως είχε auto queue, ήταν εμφανές ότι πολύ συχνά δεν το ακολουθούσε. 

Από τις πολύ χαρακτηριστικές στιγμές, η όχι και τόσο σύντομες ερωτήσεις που συχνά διατυπώνονται από συναδέλφους του οικονομικού ρεπορτάζ, αλλά και ο αστεϊσμός του Προέδρου για το τελεφερίκ, όπου μετέτρεψε το «δεσμεύομαι» σε «θα προσπαθήσω, για να μην μου χρεώσετε το δεσμεύομαι πάλι». Και φυσικά η στιγμή που ο υπουργός οικονομικών έδωσε διευκρινήσεις σε ερώτηση δημοσιογράφου. 

Στο τέλος πάντως της συνέντευξης και δίνοντας ραντεβού για την επόμενη διάσκεψη για την καταπολέμηση της ανεργίας, ο Πρόεδρος δεσμεύτηκε να προσφέρει...  κεραστικά στα ΜΜΕ! Πάντως, μεταξύ μας, καλό θα ήταν σε συνέντευξη τύπου που ήταν να ξεκινήσει στις 18.30, ξεκίνησε 19.00 και τελείωσε 21.00 να υπήρχε κάτι λίγο περισσότερο από έναν καφέ... ''στο πόδι''... 

Δειτε Επισης

Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»