Καμία ποινή και πίσω στα καθήκοντα του ο διευθυντής του ΤΟΜ Πάφου

Δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις από το υπουργείο Μεταφορών στον Επαρχιακό Διευθυντή του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Αλέκο Σωκράτους που είχε συλληφθεί από την Αστυνομία να οδηγά ακινητοποιημένο αυτοκίνητο ενώ παράλληλα είχε κατηγορηθεί από ιδιοκτήτες σχολών οδηγών για ευνοϊκή μεταχείριση άλλων σχολών οδηγών.

Παρά τις καταγγελίες εναντίον του το υπουργείο Μεταφορών, αποφάσισε να επαναφέρει τον κ. Σωκράτους στα αρχικά του καθήκοντα μεταφέροντας τον από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών Πάφου, στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας. Ταυτόχρονα όμως, το υπουργείο Μεταφορών δεν προχώρησε στη διεξαγωγή έρευνας με στόχο τη διερεύνηση των καταγγελιών από τις σχολές οδηγών.

Να θυμίσουμε πως, ο επαρχιακός διευθυντής του ΤΟΜ Πάφου συνελήφθη από την Αστυνομία να οδηγά αυτοκίνητο το οποίο δεν διέθετε τα απαραίτητα πιστοποιητικά ενώ παράλληλα είχε δηλωθεί και ως ακινητοποιημένο. Ο κ. Σωκράτους κατηγορήθηκε από την Αστυνομία για την παρανομία στην οποίαν υπέπεσε. Στην κατάθεση του είχε προέβαλε τον ισχυρισμό ότι το αυτοκίνητο του το είχε παραχωρήσει αντιπροσωπεία αυτοκινήτων με σκοπό να το δοκιμάσει με σκοπό την αγορά του.

Ο επαρχιακός διευθυντής ΤΟΜ Πάφου κατηγορήθηκε επίσης ότι δημιούργησε ομάδες μέσα στο τμήμα και κάποιοι από τους υπαλλήλους του τμήματος ευνοούνται, και αυτοί με τη σειρά τους ευνοούν φίλους ή και πελάτες τους, μεταξύ των οποίων και εκπαιδευτές οδηγών. Πριν από δυο περίπου εβδομάδες νέα καταγγελία ιδιοκτητών σχολών οδηγών είδε το φως της δημοσιότητας στην οποία γινόταν λόγος ότι δικοί τους μαθητές απορρίπτονται κατ' επανάληψη στην εξέταση ενώ άλλες σχολές ευνοούνται.

Σε εξέλιξη η πειθαρχική έρευνα
Επιπρόσθετα να θυμίσουμε πως στο υπουργείο Μεταφορών βρίσκεται σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα εναντίον υπάλληλου του τμήματος ο οποίος είχε καταγγελθεί για λειτουργία γκαράζ μετατροπής οχημάτων το οποίο είναι εγγεγραμμένο στο όνομα της γυναίκας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη άρχισαν να λαμβάνονται καταθέσεις που θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωση της πειθαρχικής έρευνας.


Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα