Επεισόδια στον Πειραιά μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αριστεριστών

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στο κέντρο του Πειραιά έξω από το δημοτικό θέατρο, την ώρα που ξεκινούσε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής λίγα μέτρα από τα γραφεία της οργάνωσης.
Την ώρα που τα μέλη της Χρυσής Αυγής άνοιξαν τα μεγάφωνα από όπου ακούγονταν τα τραγούδια του κόμματος, ομάδα αριστεριστών που βρισκόταν έξω από το δημαρχείο στην πλατεία Κοραή, ξεκίνησε διαδήλωση κατά της ξενοφοβίας και του φασισμού.
Στη θέα ενός χρυσαυγίτη που βρισκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο, οι αριστεριστές άρχισαν να τον απειλούν φραστικά και μόνο, με αποτέλεσμα εκείνος να αρχίσει να τρέχει προς τους ομοϊδεάτες του ζητώντας βοήθεια και κάνοντάς τους νοήματα για να οργανωθούν σε ομάδα κατά των αριστεριστών.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τουλάχιστον 40 μέλη της Χρυσής Αυγής κρατώντας ξύλα και ελληνικές σημαίες επιτέθηκαν κατά των αριστεριστών επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.
Παρά το γεγονός ότι απέναντι ακριβώς από το σημείο της συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν τουλάχιστον δυο διμοιρίες των ΜΑΤ, η αστυνομία ολιγώρησε χαρακτηριστικά με αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να συγκρουστούν σώμα με σώμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώτος αστυνομικός των ΜΑΤ προσπάθησε μάταια να συγκρατήσει με τα χέρια ορισμένους χρυσαυγίτες και στη συνέχεια να κάνει μόνος του χρήση χειροβομβίδας κρότου λάμψης, χωρίς αποτέλεσμα.
Λίγα λεπτά μετά και ενώ η σύγκρουση ήταν σε εξέλιξη, δυο διμοιρίες των ΜΑΤ εμφανίστηκαν στο σημείο προσπαθώντας να συγκρατήσουν τους χρυσαυγίτες ενώ οι αριστεριστές υποχώρησαν προς την πλατεία Κοραή.
Κατά την αποχώρηση των αριστεριστών, άλλη ομάδα χρυσαυγιτών από άλλο σημείο με καταδρομική επιχείρηση προσπάθησε να χτυπήσει τους αριστεριστές, ωστόσο και πάλι μια διμοιρία των ΜΑΤ πρόλαβε τα χειρότερα κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.
Οι κάμερες κατέγραψαν επίθεση χρυσαυγίτη κατά τηλεοπτικού συνεργείου με σιδηρολοστό, από την οποία κατά τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός.  
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έκλεισαν οι δρόμοι στο κέντρο του Πειραιά, ενώ η Αστυνομία «χώρισε» τις δύο διαδηλώσεις με κλούβες. Η κατάσταση εκτονώθηκε περίπου στις 7:30 το απόγευμα, όταν η ομάδα των αριστεριστών κινήθηκε προς το σταθμό του ηλεκτρικού στον Πειραιά και εκείνη των χρυσαυγιτών προς την αντίθετη πλευρά στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Η αστυνομία παραμένει, παρόλα αυτά, σε επιφυλακή.
  

Δειτε Επισης

Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
ΒΙΝΤΕΟ: Κοντά στα σπίτια η φωτιά στην Εύβοια-Μήνυμα του 112 για εκκένωση των Τσακαίων προς Στύρα
Μαφιόζικο χτύπημα βλέπει η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία στην Αγία Παρασκευή-Θρίλερ με την ταυτότητα του θύματος
Εγκληματική οργάνωση από τελωνειακούς στη Θεσπρωτία-Έκαναν ελέγχους μόνο σε όσους δεν πλήρωναν
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα πυρκαγιά στην Ελλάδα-Μεγάλη φωτιά στα Μεσοχώρια Εύβοιας
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Αγγελίδης για το χαστούκι του ΕΔΑΔ αλλά... «Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με την αποχώρησή μου»
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ
Βίασαν και εκβίασαν την 14χρονη για να μη μιλήσει οι 4 Ρομά-Σε άθλια κατάσταση βρήκε το παιδί πολίτης
Νεκρός με τρεις σφαίρες στον λαιμό άνδρας στην Αγία Παρασκευή-«Κλειδί» για την υπόθεση η ταυτότητα του