Ε. Θεοχάρους: Οι πολίτες απαιτούν κάθαρση

  Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι η Κεντρική Τράπεζα ανέμενε τις αποκαλύψεις των εγγράφων Παναμά για να δηλώσει έστω, ότι θα προβεί σε εμβάθυνση των ερευνών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παράνομη εξαγωγή συναλλάγματος, είπε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, σε σημερινές της δηλώσεις.

«Η Κύπρος παρουσιάζεται σε αυτά τα έγγραφα ως η έκτη χώρα στον κόσμο σε αυτές τις παρανομίες δισεκατομμυρίων, και οι αρμόδιες Αρχές της χώρας βρίσκονταν σε πλήρη αδράνεια. Η Κεντρική Τράπεζα είχε καθήκον να διερευνήσει ύποπτες και μη διαδρομές χρημάτων και όχι να περιμένει εκροές εγγράφων που έχουν προκαλέσει παγκόσμιο σάλο και παραιτήσεις πρωθυπουργών για να ασχοληθεί με το θέμα. Τα έγγραφα Παναμά δίνουν περισσότερα εργαλεία διερεύνησης στις αρμόδιες Αρχές και τις φορτώνουν με ευθύνη να επιτελέσουν το έργο τους. Οι πολίτες ζητούν και απαιτούν κάθαρση διαφάνεια και καταπολέμηση της διαφθοράς από όπου και αν προέρχεται», πρόσθεσε .

FOCUS

Σε δηλώσεις της για το θέμα της Focus, η κ. Θεοχάρους είπε ότι ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ «παραμένουν εκτεθειμένοι στα μάτια των πολιτών και ακόμη δεν έχουν απαντήσει ποια ανταλλάγματα και ποιες δεσμεύσεις ανέλαβαν απέναντι στη Focus για τα δώρα της προς την Πινδάρου και την Εζεκία Παπαϊωάννου».

«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι οι ελληνικές Αρχές άναψαν το πράσινο φως για περαιτέρω διερεύνηση πτυχών της υπόθεσης της Focus και ανακριτές θα μεταβούν στην Αθήνα για λήψη καταθέσεων στην παρουσία εισαγγελέα. Οι πολίτες έχουν κουραστεί να ακούν για σκάνδαλα και ύποπτες διαδρομές χρημάτων προς πολιτικούς και κόμματα για τις οποίες ποτέ δεν δίνονται επαρκείς εξηγήσεις. Ευελπιστούμε το μαρτυρικό υλικό που θα ληφθεί από την Αθήνα και θα τεθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα να φωτίσει και άλλες σκοτεινές πτυχές του σκανδάλου της Focus και να αποκαλυφθούν οι διαπλοκές», συμπλήρωσε.

Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η κ. Θεοχάρους εξέφρασε, παράλληλα, τη βαθύτατη απογοήτευση του Κινήματος για την αναβολή της νομοθετικής ρύθμισης προς τον σκοπό της Μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και εξέφρασε την ελπίδα αυτό να γίνει το δυνατό συντομότερο, ενώ επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συνηγορούσαν για την αναβολή των εκλογών για τη τοπική αυτοδιοίκηση.

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης είπε ότι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας βρίσκει την Κύπρο και πάλι χωρίς Γενικό Σχέδιο Υγείας, χωρίς μηχανισμούς διαχείρισης ασθενείας, χωρίς μηχανισμούς πρόληψης που να ανταποκρίνονται σε ένα κράτος του 21 αιώνα και με τους Κύπριους ασθενείς να ταλαιπωρούνται και να νιώθουν πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας σε σχέση με άλλους Ευρωπαίους και πρόσθεσε ότι αγωνίζονται για την άμεση εφαρμογή ενός μεταβατικού συστήματος με την σύζευξη κρατικού και ιδιωτικού τομέως με αδιάβλητες διαφανείς διαδικασίες και με δυνατότητα του ασθενούς να επιλέγει το νοσοκομείο της επιλογής του.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»