Προσοχή: Σπείρα ξεγελά πολίτες και κλέβει από οικίες

Προσοχή συστήνει η Αστυνομία στη Λεμεσό, καθώς σπείρα αλλοδαπών φαίνεται να κλέβει περιουσία από κατοικίες, αποσπώντας την προσοχή των ιδιοκτητών. Ήδη τρεις γυναίκες από Ρουμανία και Βουλγαρία συνελήφθηκαν και ανακρίνονται στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, με τη μια να έχει ήδη αναγνωριστεί, ως το πρόσωπο που απέσπασε από την οικία ηλικιωμένης, το πορτοφόλι της.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, η 74χρονη που διαμένει στην περιοχή Νέας Εκάλης, κατήγγειλε ότι χθες, άγνωστη γυναίκα με ένα βρέφος σε παιδικό αμαξάκι, την πλησίασε ενώ βρισκόταν στην αυλή της οικίας της. Η άγνωστη γυναίκα, μιλώντας σπαστά ελληνικά, παρουσιάστηκε ως ταλαιπωρημένη που ζητούσε δουλειά, ενώ ακολούθως ζήτησε μια εικόνα της Παναγίας. Η 74χρονη εισήλθε τότε στην οικία της από την είσοδο της κουζίνας για να ψάξει για μια εικόνα, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή.
 
Η κλοπή του πορτοφολιού, που περιείχε 30 ευρώ αλλά και μια πιστωτική κάρτα και τον κωδικό της γραμμένο σε χαρτάκι, έγινε αντιληπτή λίγες ώρες αργότερα και ενημερώθηκε σχετικά η Αστυνομία.
 
Από τις έρευνες που ακολούθησαν διαπιστώθηκε πως, με τη χρήση της πιστωτικής κάρτας έγιναν τρεις αναλήψεις χρημάτων και συγκεκριμένα 450 ευρώ, ενώ έγιναν και αγορές σε διάφορα καταστήματα της Λεμεσού, συνολικού ποσού 2,075 ευρώ.
 
Ο κ.Σωτηριάδης τόνισε πως από τις μαρτυρίες φαίνεται ότι η χρήση της κλοπιμαίας πιστωτικής κάρτας έγινε από διαφορετικές γυναίκες κάθε φορά, ενώ υπάρχει και μαρτυρία ότι τα πρόσωπα αυτά διακινούνται μαζί σε αυτοκίνητο έχοντας μαζί τους βρέφη, τα οποία μπορεί να μην είναι καν δικά τους και με προφανή σκοπό να ευαισθητοποιήσουν και να ξεγελάσουν ευκολότερα τους πολίτες.
 
"Κανένας να μην αφήνει άγνωστο πρόσωπο εντός της οικίας του, ούτε καν στην αυλή του" υπογράμμισε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, ο οποίος κάλεσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.
 
Μετά από έρευνες η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε σήμερα τρεις γυναίκες στην ίδια περιοχή, μια εκ των οποίων έχει ήδη αναγνωριστεί από την 74χρονη ως τη γυναίκα που την επισκέφθηκε χθες στην οικία της.  

Δειτε Επισης

Ανακοινώθηκε ο Γιοχάνες Χαν ως προσωπικός απεσταλμένος της προεδρίας της Ε.Ε. για το Κυπριακό
Άτομα με αναπηρία γίνονται εμπνευστές και δημιουργοί σε μια υπέροχη συνάντηση με τον πολιτισμό και την ψηφιακή καινοτομία
Έκκληση βουλευτών προς Υπουργείο Παιδείας για άμεση εγκατάσταση κλιματιστικών σε χώρους εξετάσεων
Έγραψαν... απουσία οι βουλευτές στην Επ. Νομικών-Διακόπηκε η συζήτηση για τη νομοθεσία περί δημόσιων συγκεντρώσεων
Το φυσούν και δεν κρυώνει στα κατεχόμενα μετά την πρώτη καταδίκη για σφετερισμό-Βλέπουν πολιτικό πόλεμο
Δικαστική απόφαση εναντίον Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης για καταχρηστικές ρήτρες
Α. Βαφεάδης: Σύντομα αρχίζουν έργα εκβάθυνσης μαρίνας Λάρνακας από την ανάδοχο εταιρεία
Στην Κύπρο το αμερικανικό αντιτορπιλλικό USS THE SULLIVANS (pic)
Καταγγελίες χωρίς στοιχεία... Στην αντεπίθεση ο ΠΔΣ για τα περί παραβίασης κυρώσεων από δικηγορικά γραφεία
Πώς απαντά το Υφυπουργείο Πολιτισμού στην απαίτηση της οικογένειας του Stass Paraskos στη Λέμπα