Βιωματικό εργαστήρι αφήγησης για παιδιά

Στις 9 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήρι αφήγησης με τη Δήμητρα Σωκράτους, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και συγγραφέα του παιδικού βιβλίου "Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι". Η Δήμητρα θα αφηγηθεί την ιστορία της Μαίρης, καθοδηγώντας μέσα από βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά στη φανταστική περιπλάνηση της μικρής ηρωίδας, η οποία προσπαθεί να κατανοήσει το ιδιαίτερο θέμα του παιδικού καρκίνου.
Η ιστορία της Μαίρης δίδεται μέσα από συμβολισμούς, μεταφορές, ευαισθησία, θετικότητα και χιούμορ, χωρίς αναφορές στον καρκίνο ή άλλους ιατρικούς όρους. Το 64ασέλιδο έγχρωμο βιβλίο έχει εικονογραφηθεί από τη Δρα Στέλλα Καραγιώργη.
 
‘Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι’ ενθαρρύνει τα παιδιά και τους νέους με καρκινοπάθειες ή συναφείς παθήσεις αλλά και τα άτομα του περιβάλλοντός τους να αντιμετωπίσουν την εμπειρία αυτή με δύναμη και θετικότητα. Ωθεί παιδιά και ενήλικες να μιλήσουν ανοιχτά για τον καρκίνο, ενδυναμώνοντας την κοινωνία ώστε ν’ αγκαλιάσει μικρούς και μεγάλους με καρκινοπάθειες, προσφέροντάς τους δύναμη, ελπίδα κι αγάπη. Το βιβλίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη Βιβλιοθήκη Δασκάλου και Μαθητή.  
 
Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου διατίθεται για την ευγενική παραχώρηση βιβλίων σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που στηρίζουν παιδιά κι ενήλικες με καρκινοπάθειες και συναφείς παθήσεις.
 
Η Δήμητρα Σωκράτους είναι εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και μη τυπικής μάθησης, εκπαιδευτικός, ενεργό μέλος κι εθελόντρια σε διάφορους  κοινωνικο-πολιτιστικούς οργανισμούς και ομάδες νεολαίας. Εμψυχώνει βιωματικά εργαστήρια για παιδιά κι ενήλικες με θέμα τη διαπολιτισμικότητα, την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη συναισθηματική αγωγή. Διοργανώνει παραστάσεις, καλλιτεχνικά φεστιβάλ και θεατρικά δρώμενα (street events). Σκηνοθετεί παιδικές παραστάσεις, αφηγείται ιστορίες, συντονίζει κι εμψυχώνει δικοινοτικά πρότζεκτ και εργαστήρια. Γράφει ιστορίες για παιδιά και ποίηση από το 2001. Πήρε το Α’ Βραβείο στον Διαγωνισμό Σύνθεσης Κυπριακού Τραγουδιού του Ρ.Ι.Κ. (‘Επλάνεψες με Μάνα μου’, στιχουργός, 2008). Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι αποτελεί την πρώτη της εκδοτική προσπάθεια.
 
Σάββατο, 9 Απριλίου, 11:00 – 12:30
Ανοικτό σε παιδιά 7 – 14 ετών
Ελεύθερη είσοδος, απαραίτητη η κράτηση θέσης
Χώρος: WRITE CY, Ξάνθης Ξενιέρου 37, 1015 Παλιά Λευκωσία. Τ: 22105099
E: info@writecy.com       W: writecy.com
 
 Για περισσότερες πληροφορίες:  96 21 99 21
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα
Υποτροφίες σε Κύπριους φοιτητές νομικής Οξφόρδης από Harris Kyriakides Foundation
Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία
Θέμα της Κυβέρνησης η αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης-Δεν φέρει ένσταση ο Δήμος να γίνει μόνο πάρκο
Εντοπίστηκε οπλισμός και εκρηκτικές ύλες σε τάφο στη Λάρνακα (pic)
«Κανένας δεν ξεχνά, κανένας δεν ξεχνιέται»-Η Ευρυδίκη τραγουδά για τους ήρωες του 1974 και 1963/64
Σφοδρότατες αντιδράσεις στον απόηχο του αιτήματος για σύλληψη Νετανιάχου-Σινουάρ
Επιβάτης του ελικοπτέρου ήταν ζωντανός για μία ώρα μετά τη συντριβή και προσπαθούσε να επικοινωνήσει
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ψηφιακού Μουσείου στην Παλαιά Αρχιεπισκοπή