Κληρονομιά 100.000 ευρώ στην Αλληλεγγύη από το ΕΥΡΩΚΟ

«Όσοι λένε και γράφουν για την χορηγία που έλαβε το ΕΥΡΩΚΟ, να μελετήσουν τους νόμους και όποιος νομίζει ότι έχει κάτι, υπάρχουν οι νενομισμένες διαδικασίες. Απ’εκεί και πέρα το Ευρωπαϊκό Κόμμα ενήργησε με βάση τους νόμους και με βάση το καταστατικό του και τα περιουσιακά του στοιχεία, όπως και τις υποχρεώσεις του και τα μετέφερε στην Αλληλεγγύη. Για το κάθε βήμα ενημερωνόταν το υπουργείο Εσωτερικών, η Γενική Λογίστρια και ο Γενικός Ελεγκτής ο οποίος έχει και την ευθύνη για όλα αυτά τα ζητήματα με τους νόμους. Είναι όλα πεντακάθαρα, με διαφάνεια και με τους θεσμούς να είναι πλήρως ενήμεροι», δηλώνει ο Δημήτρης Συλλούρης. 
 
Απαντώντας στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών ότι το ΕΥΡΩΚΟ διαλύθηκε, αλλά έλαβε παρ'όλα αυτά την κρατική χορηγία που προβλέπεται για τις βουλευτικές εκλογές, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος και νυν βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύης, τονίζει στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ on line ότι η προσχώρηση στο κόμμα της Ελένης Θεοχάρους είναι συνολική και όχι μεμονωμένη: «Όταν μου έγραφαν κάποιοι δημοσιογράφοι ότι το να κατεβώ , τόσο εγώ, όσο και άλλοι αξιωματούχοι με την Αλληλεγγύη είναι συνασπισμός, τώρα γιατί δεν το κατανοούν, ότι σε οικονομικό επίπεδο δεν είναι απλώς συνασπισμός αλλά προσχώρηση και ένωση; Μιλάμε για πλήρη συγχώνευση και πλήρη ένωση. Έχει δύο οντότητες που ενώνονται και μετά τα λεφτά ή οτιδήποτε άλλο δίνονται αλλού;    
 
Αν κάποιος νομίζει ότι έχει βάση, υπάρχουν οι νόμιμες και νενομισμένες διαδικασίες να τις ακολουθήσει. Αν πολύ απλά κάποιοι νομίζουν ότι αυτό που έκανα δεν εδράζεται στους νόμους και τις δεοντολογίες και τις διαδικασίες, υπάρχει δικαστήριο να τα πάρει».
 
Μάλιστα απάντησε και σε όλους ισχυρίζονται ότι ενδεχομένως μέρος των χρημάτων να χρησιμοποιήθηκε προς ίδιο όφελός του. «Αν υπάρχει ισχυρισμός που να λέει ότι κράτησα έστω και ένα ευρώ για τον εαυτό μου, να μου το φέρετε να του κινήσω αγωγή. 
 
Δεν παίρνω ούτε μισθό από το κόμμα μου ως πρόεδρος του κόμματος τόσα χρόνια όπως κάνουν άλλοι αξιωματούχοι άλλων κομμάτων. Άρα πού ωφελήθηκα προσωπικά; Θα μπορούσα κάλλιστα να παίρνω τουλάχιστον τα έξοδά μου, όπως κάνουν άλλοι, αλλά δεν το κάνω ούτε αυτό», είπε με νόημα, αποφεύγοντας ωστόσο να διευκρινίσει πού αναφέρεται συγκεκριμένα. 
 
Τέλος, σε ό,τι αφορά το ύψος του ποσού, ανέφερε ότι αυτό ανέρχεται στις 100.000 ευρώ: «100.000. Αυτό κι αν έπρεπε να είναι ζήτημα. Το ανάλογο για το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ είναι 1.000.000. Αυτό είναι το ζήτημα, που δεν αφορά μόνο το Ευρωπαϊκό Κόμμα αλλά και άλλα κόμματα. 
 
-Άρα, μιλάτε για τεράστια δυσαναλογία στις επιχορηγήσεις; 
 
«Σαφώς ,αλλά κανείς δεν ασχολείται με αυτό, αλλά ασχολούνται με άλλα που δεν έχουν καμια βάση. Ευχαρίστως να κουβεντιάσουμε εάν έχω εισηγήσεις πάνω σε αυτό ή όχι». 

Δειτε Επισης

Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»