Γι’ αυτούς τους λόγους έμεινε εκτός ψηφοδελτίου του ΔΗΣΥ η Αννίτα

Ζημιά στην εικόνα του ΔΗΣΥ δημιούργησαν τα όσα έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, όπου υπήρξαν ανατροπές σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του κόμματος.

Οι ανατροπές αυτές, υπενθυμίζεται, αφορούσαν στην απόσυρση της υποψηφιότητας Χρίστου Πάλλη στην εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας(τη θέση του παίρνει ο Ρίκκος Μαππουρίδης), της αριστίνδην υποψηφιότητας Τούλας Ονουφρίου στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού και της Αννίτας Δημητρίου στην εκλογική περιφέρεια Λάρνακας(τη θέση της παίρνει ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιαννάκης Γιαννάκη).

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυστηρά ομιλούντες, το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ τήρησε κατά γράμμα τις σχετικές πρόνοιες του Καταστατικού του κόμματος. Ωστόσο, όπως και οι ίδιοι οι αξιωματούχοι του ΔΗΣΥ αναγνωρίζουν, ο τρόπος που εξελίχθηκαν τα πράγματα πλήγωσαν την εικόνα της παράταξης. Κάτι το οποίο θεωρούν εν πολλοίς ως άδικο, καθότι, όπως διαμηνύουν με έμφαση, καμία απόσυρση δεν υπήρξε προϊόν εξαναγκασμού από την ηγεσία του κόμματος, αλλά αποτέλεσμα διαβούλευσης και συναινετικών αποφάσεων που λήφθηκαν από τους ίδιους τους υποψήφιους.
 
Η απόσυρση της Αννίτας
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την αποχώρηση της Αννίτας Δημητρίου από το ψηφοδέλτιο της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας, όπου είχε εξασφαλίσει θέση απευθείας ένεκα της πρόνοιας του Καταστατικού του ΔΗΣΥ για τη συμμετοχή γυναικών, τα γεγονότα, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή όπως αυτή διαβιβάστηκε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ON LINE, εξελίχθηκαν ως εξής: Μετά το αποτέλεσμα της Επαρχιακής Εκλογικής Συνέλευσης της περασμένης Κυριακής, προέκυψαν δύο ζητήματα που αφορούσαν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Λάρνακα.
 
Τα δύο ζητήματα
Το ένα ζήτημα αφορούσε στο γεγονός ότι από το ψηφοδέλτιο απουσίαζε υποψήφιος, ο οποίος να προέρχεται από την πόλη της Λάρνακας, μιας και όλοι όσοι εξασφάλισαν θέση σε αυτό κατάγονταν από την περιφέρεια. Η παράμετρος αυτή προβλημάτιζε την ηγεσία του κόμματος, καθότι εκτιμούσε πως η απουσία υποψήφιου από την καρδιά της Λάρνακας, πιθανόν να είχε αρνητικό αντίκτυπο στο ποσοστό του ΔΗΣΥ στην εν λόγω εκλογική περιφέρεια. Το δεύτερο ζήτημα, περισσότερο ηθικού χαρακτήρα, είχε να κάνει με την εξ’ αίματος στενή συγγένεια που τη συνδέει με τον επίσης υποψήφιο του ΔΗΣΥ στην επαρχία Λάρνακας, Γιώργο Βασιλείου(θείος της κ. Δημητρίου). Ο κ. Βασιλείου, εξασφάλισε θέση στο ψηφοδέλτιο στο πλαίσιο της Εκλογικής Συνέλευσης της περασμένης Κυριακής.  Μια εξέλιξη η οποία όμως-όπως γίνεται παραδεκτό από την Πινδάρου- ίσως και να μην ήταν τόσο αναμενόμενη, εξ’ ου και δεν σταθμίστηκε εκ των προτέρων η προοπτική να βρεθούν τελικά και οι δύο(Γιώργος Βασιλείου και Αννίτα Δημητρίου) στο ίδιο ψηφοδέλτιο.
 
Συμβουλευτικές παραινέσεις
Ενόψει των πιο πάνω, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ξεκίνησαν συζητήσεις οι οποίες κορυφώθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης της ηγεσίας του ΔΗΣΥ με την  Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας. Κατά τις συζητήσεις και διαβουλεύσεις αυτές, αληθές είναι πως υπήρξαν συμβουλευτικού τύπου παραινέσεις προς την κ. Δημητρίου, όπως αποσυρθεί. Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζεται, η ίδια είναι που στο τέλος της ημέρας αποφάνθηκε πως θα ήταν καλύτερα να έμενε εκτός ψηφοδελτίου, γι’ αυτό και οικειοθελώς έθεσε εαυτόν εκτός της κούρσας των βουλευτικών εκλογών. Σε καμία περίπτωση, όπως υπογραμμίζεται από τα ανώτατα δώματα της Πινδάρου, δεν υπήρξε οποιοσδήποτε εξαναγκασμός και ούτε θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο. 
 

Δειτε Επισης

Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»