Βιβλίο μέσα από τις κεντρικές φυλακές γράφει ο Βέργας

Βιβλίο, αγνώστου θέματος, γράφει ο πρώην Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο οποίος από το απόγευμα της Τρίτης μεταφέρθηκε από την Δασούπολη στις Κεντρικές Φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online, ένα από τα πρώτα πράγματα που πήρε μαζί του ήταν οι χειρόγραφες σημειώσεις του, που ξεκίνησε να τις γράφει από την πρώτη σχεδόν στιγμή της φυλάκισης του.

Νωρίς χθες το απόγευμα ο κ. Βέργας διάβηκε το κατώφλι των κεντρικών φυλακών αφού η αστυνομία έκρινε ότι πλέον δεν συντρέχει λόγος να συνεχίσει να διαμένει στα σπιτάκια της ΜΜΑΔ στην περιοχή του Αρχηγείου αστυνομίας. Η μεταφορά του πραγματοποιήθηκε μετά από εντολή  του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη. Η απόφαση για να μεταφερθεί λήφθηκε μετά από συνάντηση του κ. Κληρίδη και υπευθύνων του ΤΑΕ Αρχηγείου. Στην συνάντηση κρίθηκε ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος ο κ. Βέργας να συνεχίσει να τελεί υπό προστασία  και να διαμένει εκτός κεντρικών φυλακών, στα σπιτάκια που βρίσκονται εντός του στρατοπέδου της ΜΜΑΔ στη Λευκωσία.

Τα σπίτια αυτά έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για να διαμένουν σε αυτά άτομα τα οποία χρειάζονται προστασία γιατί χρησιμοποιούνται από την αστυνομία σαν μάρτυρες κατηγορίας σε διάφορες υποθέσεις ενώπιον των δικαστηρίων.
Ο Σάββας Βέργας κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί εκεί καθώς παραπονέθηκε ότι είχε δεχθεί απειλές και εξέφρασε φόβους για τη ζωή του λόγω του ότι θα κατέθετε ως μάρτυρας κατηγορίας για την υπόθεση ΣΑΠΑ.
 
Ο κ. Βέργας έδωσε κατάθεση για το θέμα και δεν συντρέχει πλέον λόγος να εξακολουθεί να έχει προνομιακή μεταχείριση και να του παρέχεται προστασία.
 
Στο περιπολικό και δρόμο
Μετά την λήψη της απόφασης η οποία έφερε προ τετελεσμένων τον κ. Βέργα ο οποίος δεν είχε ενημερωθεί από πριν για την… μετακόμιση, μάζεψε τα πράγματά του και με περιπολικό μεταφέρθηκε στο σωφρονιστικό ίδρυμα.
 
Αφού καταγράφηκε και του έγινε προσωπική συνέντευξη, όπως σε όλους του κρατούμενους, μεταφέρθηκε στην πτέρυγα 2 και τοποθετήθηκε στο ίδιο κελί (Νο. 30) με τον Ευτύχιο Μαλληκίδη συγκατηγορούμενό του στην υπόθεση ΣΑΠΑ, με τον οποίο διατηρούν και φιλικές σχέσεις.
 
Προηγουμένως με την είσοδό του στις φυλακές και ο κ. Βέργας ενημερώθηκε ότι τόσο η τηλεόραση όσο και το DVD player αλλά και τα DVD που είχε μαζί του δεν θα μπορούσε να τα μεταφέρει στο κελί του.
Την τηλεόραση γιατί ο συγκάτοικος του έχει την δική του, το DVD player γιατί διαθέτει θύρα USB και αυτό απαγορεύεται από τους κανονισμούς, ενώ τα DVD θα πρέπει να ελεγχτούν γιατί απαγορεύεται οι κατάδικοι να έχουν στην κατοχή τους ταινίες οι οποίες περιέχουν σκηνές βίας, ή το περιεχόμενο τους δεν συνάδει με τους κανονισμούς του ιδρύματος. Οι ταινίες θα επιστραφούν στον κάτοχό τους όταν εξεταστεί το περιεχόμενό τους.
 
Στον κ. Βέργα επετράπη- όπως και στους άλλους κρατούμενους να πάρει μαζί του το μαξιλάρι και τα σεντόνια του που είχε μαζί του. Ωστόσο ενημερώθηκε πως θα πρέπει να … αποχωριστεί από τα περισσότερα ρούχα του γιατί λόγω στενότητας δεν μπορούν να χωρέσουν όλα μέσα στο κελί.
 
Ο πρώην Δήμαρχος ενημερώθηκε ακόμα ότι πρέπει από σήμερα να αρχίσει να ακολουθεί το πρόγραμμα των καταδίκων και να επιλέξει εργασία στην οποία θα απασχολείται. Η απασχόληση είναι από τους κανονισμούς υποχρεωτική για όλους τους καταδίκους.
 
 Ο Σάββας Βέργας παραδέχθηκε ενοχή και καταδικάστηκε σε εξι χρόνια φυλακή, τον Φεβρουάριο του 2015, για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, δεκασμού δημόσιου λειτουργού και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.  Η καταδίκη αφορούσε το σκάνδαλο στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου . 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της