Τα βάζει και με την αστυνομία η Χαραλαμπίδου για τους πασσάλους της ΑΗΚ

Στην αντεπίθεση περνά η Ειρήνη Χαραλαμπίδου αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες σχετικά με την αγορά πασσάλων από την ΑΗΚ.
 
Σε ανακοίνωση της με την οποία απαντά στην Αστυνομία Κύπρου , η κ. Χαραλαμπίδου αναφέρει πως η Αστυνομία δεν απαντά στην ουσία του θέματος.
 
Είναι προφανές, τονίζει η κα. Χαραλαμπίδου, ότι θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες πτυχές του σκανδάλου όπως ,πώς κατακυρώθηκε η προσφορά στη ΒΕΞ, προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο που  οδηγήθηκε η ΑΗΚ σε μια απόφαση που στοίχισε 25 εκ. στον Κύπριο φορολογούμενο προκειμένου να εξυπηρετηθεί μια συγκεκριμένη εταιρία η οποία εξ' αρχής δεν πληρούσε τους όρους προσφοράς.
 
 
Δηλαδή:
Η ιστορία των πασσάλων της ΑΗΚ αφορά σε σκάνδαλο απίστευτης διαφθοράς το οποίο στοίχισε στο Δημόσιο 25 εκ. Μετά και την χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Ελέγχου κατέστη σαφές ότι υπήρξαν και πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου να ευνοηθεί η ΒΕΞ .
Η έρευνα της αστυνομίας περιορίστηκε μόνο στο θέμα της διαχείρισης του συμβολαίου από την ΑΗΚ , όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αρχηγείου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου και όχι στα όσα προηγήθηκαν της υπογραφής του συμβολαίου. « ερευνούσαμε» είπε, «5 μέλη του προσωπικού της ΑΗΚ » μόνο.
Είναι προφανές ότι θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες πτυχές του σκανδάλου όπως ,πώς κατακυρώθηκε η προσφορά στη ΒΕΞ, προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο που  οδηγήθηκε η ΑΗΚ σε μια απόφαση που στοίχισε 25 εκ. στον Κύπριο φορολογούμενο προκειμένου να εξυπηρετηθεί μια συγκεκριμένη εταιρία η οποία εξ' αρχής δεν πληρούσε τους όρους προσφοράς.
Και αυτή η διάσταση , του  πώς βρέθηκε αυτή η εταιρία με το συμβόλαιο είναι τόσο σημαντική όσο και  αυτά που συνέβησαν με την διαχείριση του συμβολαίου. Και  από τη στιγμή που δεν διερευνήθηκε αυτή η πτυχή ,ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να προκαταλαμβάνει το πιθανό αποτέλεσμα μιας διερεύνησης και να τοποθετείται απαλλάσσοντας οιονδήποτε προκαταβολικά.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Αναφορικά με σημερινές δηλώσεις της Βουλευτού κ. Ειρήνης Χαραλαμπίδου, ότι η θέση που εξέφρασε η Αστυνομία ήταν περίεργη, όσον αφορά τις ευθύνες της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών για την αγορά των πασσάλων της ΑΗΚ, δηλώνεται ότι η θέση της Αστυνομίας ήταν πολύ ξεκάθαρη και επαναλαμβάνουμε ότι:

Οι οδηγίες που δόθηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα, μετά από επιστολή της ΑΗΚ, ήταν να διερευνηθεί το ενδεχόμενο  διάπραξης ποινικών αδικημάτων από μέρους λειτουργών της ΑΗΚ για τον τρόπο διαχείρισης του συμβολαίου που υπογράφτηκε για την προμήθεια των πασσάλων.
Σε καμιά περίπτωση στην πορεία των ανακρίσεων προέκυψε οποιαδήποτε μαρτυρία ή έστω υποψία για τον τρόπο που ενήργησε η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, ώστε οι ανακρίσεις να στραφούν, έστω και αυτεπάγγελτα, και προς αυτή την κατεύθυνση.
Η Αστυνομία είναι αποφασισμένη, χωρίς τυμπανοκρουσίες, να πατάξει τη διαφθορά  και διαπλοκή και το έχει αποδείξει μέσα από την πορεία της τα τελευταία χρόνια. Εξάλλου, τα αποτελέσματα αυτής της πορείας μιλούν από μόνα τους. Ας αφεθεί λοιπόν η Αστυνομία απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της.
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της