Σε οροφή παραμένουν αλλοδαποί στην Μεννόγεια

Αλλοδαποί παραμένουν για τρίτη μέρα σε οροφή υποστατικού στον Χώρο Κράτησης Μεταναστών στη Μεννόγεια ενώ αρκετοί άλλοι βρίσκονται στην εξωτερική αυλή προς συμπαράστασή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα αυτή μεταβαίνει διαπραγματευτική ομάδα για να πειστούν οι αλλοδαποί να κατέβουν από την οροφή.
 
Συγκεκριμένα, από το πρωί της Δευτέρας τρεις κρατούμενοι μετανάστες βρίσκονται στην οροφή του Κέντρου Κράτησης της Μεννόγειας διαμαρτυρόμενοι για την παράτυπη και μακρόχρονη κράτηση τους και απειλώντας να αυτοκτονήσουν εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι ενώ και τέταρτος τους έχει ακολουθήσει.  Παράλληλα, πολλοί κρατούμενοι αρνούνται  να μεταβούν στα κελιά τους ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Στο μεταξύ η ΚΙΣΑ (Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό) καταγγέλλει ότι προχθες το απόγευμα, στο Κέντρο μετέβηκε μεγάλος αριθμός Αστυνομικής δύναμης, συμπεριλαμβανομένων μελών της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (Μ.Μ.Α.Δ). Σύμφωνα με όσα η ΚΙΣΑ έχει πληροφορηθεί, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε κακοποίηση και βίαιη σύλληψη κρατουμένων που επιδείκνυαν αλληλεγγύη προς τους διαμαρτυρόμενους.  Η ΚΙΣΑ σημειώνεται επίσης ότι,  την ώρα των επεισοδίων, το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης είχε τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η ΚΙΣΑ με ανακοίνωσή της ζητά την άμεση απελευθέρωση των διαμαρτυρόμενων κρατουμένων όπως και όλων όσων κρατούνται παράτυπα στο Κέντρο Κράτησης Άτυπων Μεταναστών της Μεννόγειας και συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών ώστε  να συζητηθεί το ζήτημα της πολιτικής έκδοσης διαταγμάτων κράτησης και απέλασης από το ΤΑΠΜ (Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης). Σημειώνεται ότι επί έξι μήνες, η ΚΙΣΑ ζητά συνάντηση των ΜΚΟ με τον Υπουργό για συζήτηση του υπό αναφορά θέματος χωρίς όμως καμία ανταπόκριση. 

 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της