Στο ακουστικό με Μπάιντεν και Ολάντ ο Τσίπρας

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του κ. Τσίπρα, κατά τις επικοινωνίες αυτές τονίστηκε η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος και πιστής τήρησης των όρων της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015.

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε στον Ελληνα Πρωθυπουργό τη σημασία που αποδίδει στην τήρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση των δεσμεύσεών της για την διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Οπως τονίζεται, ο Μπάιντεν και ο Τσίπρας συμφώνησαν στην ανάγκη να συνεχιστεί η πρόοδος στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδα, ενώ οι δύο ηγέτες επίσης τόνισαν πως έχει σημασία η Ελλάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να εργαστούν εποικοδομητικά "για να ολοκληρώσουν έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας".
Παράλληλα οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στις περαιτέρω προσπάθειες προώθησης για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης που βρίσκεται αντιμέτωπη η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μπάιντεν και Τσίπρας συζήτησαν το θέμα των προσφύγων και μεταναστών που φθάνουν στην Ευρώπη, όπως και τις ενέργειες που θα αναληφθούν βάσει της συμφωνίας που υπέγραψαν η Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ενωση τον προηγούμενο μήνα.

Κατά τη συνομιλία Τσίπρα - Ολάντ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του `Ελληνα Πρωθυπουργού, υπογραμμίστηκε επίσης η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος, καθώς πιστής τήρησης των όρων της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας, μεταφέροντας, στην έναρξη της ομιλίας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, το κλίμα που εισέπραξε κατά τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με ξένους ηγέτες, είπε ότι υπάρχει γενικευμένη υποστήριξη στη θέση της Ελλάδας πως μια αξιολόγηση που έπρεπε ήδη να έχει κλείσει, πρέπει να κλείσει μέχρι τις 22 Απριλίου.

`Εκανε λόγο για αντιπαράθεση μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών και ΔΝΤ και υπογράμμισε ότι "δεν θα επιτρέψουμε να γίνει θύμα σε αυτήν την αντιπαράθεση η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός".
 
 

Δειτε Επισης

Επίθεση Μπαχτσελί σε Δένδια-«Πήγε στο Καστελλόριζο και κουνούσε δειλά το δάχτυλό του»
Στη φυλακή άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των παράνομων συνταγογραφήσεων
Θύμα εκδικητικής πορνογραφίας γνωστό μοντέλο από πρώην σύντροφό της-«Ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω»
Ποινική δίωξη υψηλόβαθμων αστυνομικών για την «κάθοδο» τον Κροατών χούλιγκαν ζητά ο Εισαγγελέας
Καταδικάστηκε ο 64χρονος που βιντεοσκοπούσε 18χρονη μέσα στο τρένο-Εστίαζε στο στήθος της
Απάντηση Φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη-Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη
Τραγωδία στον Βόλο: Βρέθηκε νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του
Θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού έπεσε 65χρονος από έναν παλιό γείτονά του-Ο δράστης χτύπησε και το σκυλάκι του
Αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό -Ένας τραυματίας
Χτύπησε στον ύπνο της τη μητέρα του επειδή δεν του έγραφε το σπίτι