Η επικίνδυνη χημική ουσία κρεώζον μέσα σε οικιστική περιοχή

“Με το σκάνδαλο εκατομμυρίων για τους ακατάλληλους πασσάλους, στο οποίο εμπλέκονται λειτουργοί της ΑΗΚ, να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ακόμη μια αυθαιρεσία της ΑΗΚ έρχεται στην επιφάνεια”, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Σύμφωνα με το Κίνημα, “εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται από την ΑΗΚ ως υπαίθρια αποθήκη φύλαξης πασσάλων περιοχή πλησίον του κυκλικού κόμβου Καλού Χωριού”.

Οι πάσσαλοι αυτοί όπως εξηγεί το Κίνημα, “είναι εμποτισμένοι με την εξαιρετικά επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία χημική ουσία «κρεώζον»”, και η αποθήκευσή τους “γίνεται σε οικιστική περιοχή”.

“Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι για ακόμη μια φορά η υγεία των πολιτών διακινδυνεύεται για ένα θέμα που είχαμε επισημάνει και  στον Υπουργό Εσωτερικών από το 2014.  Όμως δεν έχει γίνει το παραμικρό για να βελτιωθεί η  ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής αν και το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Υπουργός σε επιστολή του προς τον Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Περδίκη”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

“Η ΑΗΚ παραδέχεται και εκείνη μέσα από επιστολή της, ότι οι πάσσαλοι πρέπει να βρίσκονται μακριά από οικιστικές ζώνες και παρόλα αυτά περιμένει να ολοκληρωθεί η ανέγερση της αποθήκης στην περιοχή Κόσιης, όπου το Τμήμα Πολεοδομίας χρειάστηκε περισσότερο από ένα χρόνο για να εκδώσει τη σχετική άδεια”, αναφέρει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτός είναι “μια δικαιολογία που δεν ευσταθεί αφού και εκεί, το πιθανότερο να φυλαχθούν στον εξωτερικό χώρο της αποθήκης”.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της