Χάσικος: «Κάποιοι τα έκαναν σκατ... και ανέλαβα να καθαρίσω» (VIDEO)

Ένταση επικράτησε στη μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ, στην οποία παρενέβη τηλεφωνικά ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος.  Στο μικροσκόπιο βρέθηκε το σκάνδαλο των ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ, με τον υπουργό να εξηγεί για ποιους λόγους η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε κινήσεις για επταετή ανανέωση του Συμβολαίου με τη Helector, παρά το γεγονός ότι το 2013 είχε διεξαχθεί έρευνα και είχαν αφεθεί αιχμές για πολιτικές ευθύνες στελεχών των προηγούμενων κυβερνήσεων.
 
Εξήγησε ότι το πόρισμα της έρευνας διαβιβάστηκε τότε στη Νομική Υπηρεσία και το Γενικό Εισαγγελέα, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να στοιχειοθετήσουν υπόθεση.
 
Κληθείς να απαντήσει για ποιο λόγο το υπουργείο  είχε αποφασίσει την ανανέωση του συμβολαίου με την εν λόγω εταιρεία για τη διαχείριση των σκουπιδιών, παρά τις αιχμές που είχαν αφεθεί στο πόρισμα του 2013, φανερά εκνευρισμένος και σε έντονο τόνο ο Σωκράτης Χάσικος απάντησε πως «κάποιοι άλλοι τα έκαναν σκατά και ανέλαβα εγώ να τα καθαρίσω».
 
Σημείωσε ότι δεν μπορούσε να επιβαρύνει τους καταναλωτές με περαιτέρω χρεώσεις από ένα νέο συμβόλαιο με άλλη εταιρεία. Εξάλλου, σημείωσε, το υπουργείο αρχικά είχε κάνει διευθετήσεις για 5ετή ανανέωση, ενώ ο Γενικός Ελεγκτής ήταν υπέρ της ανανέωσης για 7 έτη.
 
«Μόλις η υπόθεση τεκμηριώθηκε από την αστυνομία, διακόψαμε άμεσα το συμβόλαιο», πρόσθεσε ο Υπουργός.
 
Ερωτηθείς για τους φάκελους που εξαφανίστηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών, ο Σωκράτης Χάσικος άφησε αιχμές εναντίον των δύο πρώην υπουργών Νεοκλή Συλικιώτη και Ελένη Μαύρου, αναφέροντας χαρακτηριστικά «ρωτήστε αυτούς για τους φακέλους».
 
Ανέφερε ωστόσο ότι δεν πρόκειται για σημαντικούς φακέλους, η ανεύρεση των οποίων θα επηρεάσει τις έρευνες.
 
Επανέλαβε τέλος ότι Πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας και πρώην υπουργοί Εσωτερικών φέρουν πολιτικές ευθύνες για τα όσα συνέβαιναν για χρόνια με τη διαχείριση των σκουπιδιών σε Πάφο και Λάρνακα. 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της