Θρίλερ για το ποιος μένει εκτός ψηφοδελτίου ΔΗΣΥ στη Λεμεσό



Λίγο μετά τις 5 άρχισε στην Πινδάρου η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Τα 80 μέλη του Πολιτικού Γραφείου θα κληθούν να επικυρώσουν τη σύνθεση των φηφοδελτίων μετά την ψηφοφορία σε Λευκωσία και Λάρνακα  ενώ με εσωτερική μυστική ψήφο θα αποφασίσουν ποιος θα μείνει εκτός στη Λεμεσό.
 
Συγκεκριμένα, τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ θα κληθούν, διά μυστικής ψηφοφορίας, να επιλέξουν τον έναν υποψήφιο που θα μείνει εκτός ψηφοδελτίου του κόμματος, σε μια διαδικασία το αποτέλεσμα της οποίας κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει. Στην κρίση των μελών του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ θα τεθούν οι εννέα υποψηφιότητες για τις οκτώ διαθέσιμες στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό, οι οποίες διεκδικούνται από τους:
1)Βασιλείου Μιχάλη
2)Δίπλαρο Ευθύμιο      
3)Θεμιστοκλέους Ανδρέα
4)Ιορδάνου Ονησίφορο
5)Ιωάννου Βαλεντίνο
6)Κυπριανού Ανδρέα
7)Μιχαηλίδη Ανδρέα
8)Στυλιανού Αντώνη
9)Σύκα Νίκο
 



Υπενθυμίζεται πως οι υπόλοιπες τέσσερις θέσεις στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό είναι ήδη κατειλημμένες από τις Ελίτα Μιχαηλίδου και Ελένη Σταύρου(λόγω ποσόστωσης για τη συμμετοχή γυναικών), καθώς και από τις δύο κατ’ επιλογή υποψήφιες, Τούλα Ονουφρίου και Καρολίνα Πελενδρίτου. Σε ό,τι αφορά την αυριανή εκλογική διαδικασία στο Πολιτικό Γραφείο, μολονότι θεωρητικά κάποιοι εκ των εννέα διεκδικητών των οκτώ θέσεων στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Λεμεσό φέρονται να έχουν προβάδισμα, οι ιδιομορφίες και οι εσωκομματικές ισορροπίες τρόμου που διαμορφώθηκαν το τελευταίο διάστημα, αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμη και αυτό που για αρκετούς φαντάζει απομακρυσμένο, δηλαδή, να μείνει στο τέλος της νύχτας εκτός ψηφοδελτίου κάποιος από την παρούσα κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος…
 
Η Πάφος     
Αντίθετα με τη Λεμεσό, η ψηφοφορία στο Πολιτικό Γραφείο για το ψηφοδέλτιο της εκλογικής περιφέρειας Πάφου φαίνεται να αποφεύγεται. Και αυτό, καθώς οι διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών απέδωσαν καρπούς, με αποτέλεσμα την απόσυρση ενός εκ’ των τεσσάρων διεκδικητών των τριών διαθέσιμων θέσεων στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ON LINE αναφέρουν πως την υποψηφιότητά του αποσύρει τελικά ο Μάριος Ιωάννου. Έτσι, το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στην Πάφο θα αποτελείται από τους:

1)Κωνσταντίνου Κώστα
2)Λετυμπιώτη Κωνσταντίνο
3)Παπακυριακού Παναγιώτη
4)Άρτεμις Σαββίδου (αριστίνδην)


Η Αμμόχωστος και η Κερύνεια
Αναφορικά με τα ψηφοδέλτια των επαρχιών Αμμοχώστου και Κερύνειας, υπενθυμίζεται πως αυτά είναι ήδη κλειστά, καθότι οι υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν, ήταν ισάριθμες των διαθέσιμων θέσεων. Συνεπώς, απόψε το Πολιτικό Γραφείο θα προχωρήσει απλώς στην επικύρωσή τους. 

Δειτε Επισης

Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»