Η νεολαία έφαγε τον Ρίκκο και η Αραδίππου τον Γιαννάκη

Σε συγκεκριμένους λόγους, μέσα από την ανάγνωση της συνολικής διαδικασίας των χθεσινών Επαρχιακών Εκλογικών Συνελεύσεων του ΔΗΣΥ σε Λευκωσία και Λάρνακα, αποδίδονται από αξιωματούχους του κόμματος οι εκπλήξεις που προέκυψαν όσον αφορά την επιλογή των υποψήφιων βουλευτών της παράταξης. Υπενθυμίζεται πως αναφορικά με την εκλογική περιφέρεια Λευκωσίας, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αποτυχία του νυν βουλευτή του κόμματος Ρίκκου Μαππουρίδη να εξασφαλίσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο, ενώ στη Λάρνακα η επίσης αποτυχία ενός εκ των μεγάλων φαβορί για κατάληψη μιας θέσης στο συναγερμικό ψηφοδέλτιο, του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιαννάκη Γιαννάκη.
 
Τι «έφαγε» τον Μαππουρίδη
Σε ό,τι αφορά την αποτυχία του Ρίκκου Μαππουρίδη να εξασφαλίσει θέση στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στη Λευκωσία, η εκτίμηση που εκφράζεται είναι πως σε μεγάλο βαθμό πλήρωσε το τίμημα της αναδυομένης βούλησης μεγάλης μερίδας της βάσης του κόμματος γι’ ανανέωση σε συνδυασμό με τις «αναχρονιστικές» θέσεις, που ο ίδιος το τελευταίο διάστημα είχε εκφράσει. Μάλιστα, το μέγεθος της αποτυχίας του κ. Μαππουρίδη γίνεται κατά πολλούς μεγαλύτερο, δεδομένου ότι ήταν από τους πρώτους που είχε ριχθεί στον προεκλογικό αγώνα(σ.σ. βλέπε αφίσες σε γιγάντιες διαφημιστικές πινακίδες). Την ίδια ώρα, όπως ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ ON LINE είχε επανειλημμένως επισημάνει πριν από τις Επαρχιακές Συνελεύσεις, σε καθοριστικό για το αποτέλεσμα που θα προέκυπτε, διαφαινόταν να εξελίσσεται εδώ και μήνες ο ρόλος τον οποίο θα διαδραμάτιζε η νεολαία του ΔΗΣΥ. Ένα ρόλο που η ΝΕΔΗΣΥ φαίνεται ότι φρόντισε να διαδραματίσει στο έπακρο, καθότι πέραν του γεγονότος ότι έστειλε τον Ρίκκο Μαππουρίδη στο σπίτι του, έφερε τον πρόεδρο της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων(ΟΝΕ) του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου, τρίτο στη σειρά των επιλεχθέντων υποψήφιων βουλευτών του κόμματος. Επισημαίνεται πως, όπως πληροφορούμαστε, ο Ρίκκος Μαππουρίδης φέρεται να είχε… υποψιαστεί την ήττα που επερχόταν, εξ’ ου και μέχρι αργά χθες το απόγευμα το επιτελείο του καλούσε μέσω sms τους εν δυνάμει υποστηρικτές του να προσέλθουν στις κάλπες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναμενόταν, η προσέλευση των μελών του ΔΗΣΥ στη χθεσινή εσωκομματική διαδικασία στη Λευκωσία κινήθηκε στα ρηχά, καθότι μόλις 2800 έσπευσαν ν’ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
 
Έτσι έμεινε εκτός ο Γιαννάκη
 Ως ένα από τα φαβορί για κατάληψη μιας θέσης στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα, εμφανιζόταν μαζί με τους τρεις υφιστάμενους βουλευτές του κόμματος, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιαννάκης Γιαννάκη. Ωστόσο, η βούληση της βάσης του ΔΗΣΥ στην επαρχία Λάρνακας, όπου το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν 2300 μέλη του κόμματος, διέψευσαν τα προγνωστικά. Το γεγονός αυτό αποδίδεται στις συμμαχίες που φαίνεται να συνάφθηκαν ανάμεσα σε συνυποψήφιους στη συγκεκριμένη επαρχία, όπου η κωμόπολη της Αραδίππου έκρινε κατά πολλούς το αποτέλεσμα. Και αυτό, αφού με τρεις διεκδικητές για μια θέση στο ψηφοδέλτιο να κατάγονται από την Αραδίππου, η προσέλευση των Αραδιπιωτών συναγερμικών έφθασε το 70%, αφήνοντας το στίγμα της στη χθεσινή εσωκομματική εκλογική διαδικασία.  Οι Αραδιπιώτες Γιώργος Βασιλείου και Χρίστος Παρασκευά κατέλαβαν την 3η και 4η θέση αντίστοιχα, αφήνοντας πέμπτο έναν εκ των υφιστάμενων βουλευτών του ΔΗΣΥ, τον Γιώργο Τάσου. Αλλά και εκτός ψηφοδελτίου τον τρίτο εκ Αραδίππου υποψήφιο για μια θέση στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ Λάρνακας, πάλαι ποτέ δήμαρχο της Αραδίππου, Χρίστο Λιπέρη.
 
«Σεβαστό το αποτέλεσμα»
«Το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας είναι σεβαστό. Θα συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο και στην κοινωνία από την τιμητική θέση στην οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με διόρισε», ανέφερε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ON LINE, κληθείς να σχολιάσει την αποτυχία του να εξασφαλίσει θέση στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιαννάκης Γιαννάκη.  Ενώ η προσπάθειά μας να καταγράψουμε τη θέση του Ρίκκου Μαππουρίδη απέβη άκαρπη, καθώς δεν ανταποκρίθηκε στις επανειλημμένες τηλεφωνικές μας κλήσεις.
 
Τους περνούν από σεμινάριο
Στο μεταξύ, από ειδικό σεμινάριο θα περάσει την Τετάρτη τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος η ηγεσία του ΔΗΣΥ, όπου θα τεθούν συγκεκριμένες γραμμές οι οποίες θα πρέπει να διέπουν τη διεξαγωγή του προεκλογικού τους αγώνα. Στόχος της ηγεσίας του ΔΗΣΥ είναι να αποτραπούν συμπεριφορές που εκδηλώθηκαν ακόμη και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές, οι οποίες ενόχλησαν και δεν πέρασαν απαρατήρητες από τα ανώτατα δώματα της Πινδάρου. Αυστηρές υποδείξεις γίνονται και θα γίνουν όσον αφορά την πειθαρχία που θα πρέπει να επιδεικνύουν οι υποψήφιοι, ειδικότερα σε σχέση με την προσήλωσή τους στις επίσημες θέσεις της παράταξης.
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»