Wikileaks: Η απάντηση της ΕΥΠ στις φήμες περί εμπλοκής της

Απάντηση σε όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες περί εμπλοκής της ΕΥΠ, στην υπόθεση της υποκλοπής της συνομιλίας Πόλ Τόμσεν -  Ντέλια Βελκουλέσκου, και τη διαρροή από τα Wikileaks δίνει ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
 
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κ. Γιάννης Ρουμπάτης “αποστολή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι η προστασία της Εθνικής μας Ασφάλειας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας” και προσθέτει: “Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών λειτουργεί με βάση την ελληνική νομοθεσία, η οποία απαιτεί πάντα Εισαγγελική Παραγγελία για την αντιμετώπιση εγκληματικών δράσεων ή άλλων απειλών”.
 
Νωρίτερα, σήμερα και μέσω σχετικής δημοσίευσης η γερμανική «Tagesspiegel» έκανε λόγο για «ελληνικό δάκτυλο» δείχνοντας ότι πίσω από τις αποκαλύψεις του Wikileaks είναι η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
«Ο Γιάννης Ρουμπάτης ανήκει ίσως σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους. Ο επικεφαλής της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ένας άνθρωπος του Τσίπρα, θεωρείται ως η εύλογη πηγή της διαρροής, η οποία κλόνισε την ήδη προβληματική σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και των δανειστών της», αναφέρει μεταξύ άλλων.
 
Σημειώνεται πως από τις συνομιλίες των στελεχών του ΔΝΤ που διέρρευσαν, το πρωί του Σαββάτου, από το WikileaksΠολ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου συζητούν για τους τρόπους που θα στριμώξουμε Ελλάδα, αλλά και Βερολίνο ώστε να κατορθώσουν να περάσουν τις δικές τους θέσεις σχετικά με το πρόγραμμα στήριξης της χώρας, ενώ αναφέρονται απαξιωτικά τόσο κατά της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και ενάντια σε Κομισιόν και Άνγκελα Μέρκελ. Στο κάδρο τους μπαίνει και σχέδιο νέας χρεοκοπίας λίγο πριν το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία.
 
ΠΗΓΗ: News247
 

Δειτε Επισης

Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
ΒΙΝΤΕΟ: Κοντά στα σπίτια η φωτιά στην Εύβοια-Μήνυμα του 112 για εκκένωση των Τσακαίων προς Στύρα
Μαφιόζικο χτύπημα βλέπει η ΕΛΑΣ για τη δολοφονία στην Αγία Παρασκευή-Θρίλερ με την ταυτότητα του θύματος
Εγκληματική οργάνωση από τελωνειακούς στη Θεσπρωτία-Έκαναν ελέγχους μόνο σε όσους δεν πλήρωναν
ΒΙΝΤΕΟ: Νέα πυρκαγιά στην Ελλάδα-Μεγάλη φωτιά στα Μεσοχώρια Εύβοιας
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Αγγελίδης για το χαστούκι του ΕΔΑΔ αλλά... «Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με την αποχώρησή μου»
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ
Βίασαν και εκβίασαν την 14χρονη για να μη μιλήσει οι 4 Ρομά-Σε άθλια κατάσταση βρήκε το παιδί πολίτης
Νεκρός με τρεις σφαίρες στον λαιμό άνδρας στην Αγία Παρασκευή-«Κλειδί» για την υπόθεση η ταυτότητα του