Wikileaks: Η απάντηση της ΕΥΠ στις φήμες περί εμπλοκής της

Απάντηση σε όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες περί εμπλοκής της ΕΥΠ, στην υπόθεση της υποκλοπής της συνομιλίας Πόλ Τόμσεν -  Ντέλια Βελκουλέσκου, και τη διαρροή από τα Wikileaks δίνει ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
 
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο κ. Γιάννης Ρουμπάτης “αποστολή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι η προστασία της Εθνικής μας Ασφάλειας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας” και προσθέτει: “Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών λειτουργεί με βάση την ελληνική νομοθεσία, η οποία απαιτεί πάντα Εισαγγελική Παραγγελία για την αντιμετώπιση εγκληματικών δράσεων ή άλλων απειλών”.
 
Νωρίτερα, σήμερα και μέσω σχετικής δημοσίευσης η γερμανική «Tagesspiegel» έκανε λόγο για «ελληνικό δάκτυλο» δείχνοντας ότι πίσω από τις αποκαλύψεις του Wikileaks είναι η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
«Ο Γιάννης Ρουμπάτης ανήκει ίσως σε αυτούς που τρίβουν τα χέρια τους. Ο επικεφαλής της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ένας άνθρωπος του Τσίπρα, θεωρείται ως η εύλογη πηγή της διαρροής, η οποία κλόνισε την ήδη προβληματική σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και των δανειστών της», αναφέρει μεταξύ άλλων.
 
Σημειώνεται πως από τις συνομιλίες των στελεχών του ΔΝΤ που διέρρευσαν, το πρωί του Σαββάτου, από το WikileaksΠολ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου συζητούν για τους τρόπους που θα στριμώξουμε Ελλάδα, αλλά και Βερολίνο ώστε να κατορθώσουν να περάσουν τις δικές τους θέσεις σχετικά με το πρόγραμμα στήριξης της χώρας, ενώ αναφέρονται απαξιωτικά τόσο κατά της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και ενάντια σε Κομισιόν και Άνγκελα Μέρκελ. Στο κάδρο τους μπαίνει και σχέδιο νέας χρεοκοπίας λίγο πριν το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία.
 
ΠΗΓΗ: News247
 

Δειτε Επισης

Επίθεση Μπαχτσελί σε Δένδια-«Πήγε στο Καστελλόριζο και κουνούσε δειλά το δάχτυλό του»
Στη φυλακή άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των παράνομων συνταγογραφήσεων
Θύμα εκδικητικής πορνογραφίας γνωστό μοντέλο από πρώην σύντροφό της-«Ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω»
Ποινική δίωξη υψηλόβαθμων αστυνομικών για την «κάθοδο» τον Κροατών χούλιγκαν ζητά ο Εισαγγελέας
Καταδικάστηκε ο 64χρονος που βιντεοσκοπούσε 18χρονη μέσα στο τρένο-Εστίαζε στο στήθος της
Απάντηση Φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη-Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη
Τραγωδία στον Βόλο: Βρέθηκε νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του
Θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού έπεσε 65χρονος από έναν παλιό γείτονά του-Ο δράστης χτύπησε και το σκυλάκι του
Αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό -Ένας τραυματίας
Χτύπησε στον ύπνο της τη μητέρα του επειδή δεν του έγραφε το σπίτι