Ο Ρεπόρτερ στις εγκαταστάσεις του Αlpha Κύπρου

  
Αύριο Δευτέρα 4 Απριλίου και ώρα 6:45 το πρωί, αρχίζει επίσημα τη λειτουργία του, ο νέος τηλεοπτικός σταθμός Alpha Κύπρου. Πρεμιέρα κάνει με την εκπομπή «Κάθε Μέρα Άλλη Μέρα» που θα παρουσιάζει ο Παναγιώτης Δημόπουλος μαζί με τη Δήμητρα Μακρυγιάννη. Με ναυαρχίδα το πρόγραμμα του Alpha Ελλάδος και με ενημερωτικές εκπομπές κυπριακής παραγωγής σε όλες τις ζώνες, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ο Alpha Κύπρου μπαίνει δυναμικά και με αξιώσεις, στη μάχη της ενημέρωσης. Ο νέος τηλεοπτικός σταθμός είναι παγκύπριας εμβέλειας και θα εκπέμπει μέσω της πλατφόρμας Velister, στις συχνότητες CH50 και CH41. «Ακολουθώντας το επιτυχημένο πρότυπο του Alpha Ελλάδος, ο Alpha Κύπρου αρχίζει τη λειτουργία του διατηρώντας την ίδια φιλοσοφία σε σχέση με την ποιότητα του περιεχομένου, την καινοτομία αλλά και την ιδιαίτερη προσέγγιση στον τηλεθεατή, με ενημερωτικές και ψυχαγωγικές παραγωγές υψηλής αισθητικής». Αυτός είναι ο πρώτος και κύριος στόχος του νέου εγχειρήματος, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του σταθμού, Πέτρο Πέτρου.


ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μέσω του Alpha Κύπρου ο Κύπριος τηλεθεατής θα μπορεί ν’ απολαμβάνει τα πιο δυνατά και δημοφιλή τηλεοπτικά πρόσωπα του Alpha Ελλάδος μεταξύ των οποίων: Ελένη Μενεγάκη, Βίκυ Χατζηβασιλείου, Λάκης Λαζόπουλος, Αγγελική Νικολούλη, Χρίστος Φερεντίνος και Σπύρος Παπαδόπουλος. Όπως ο κ. Πέτρου εξηγεί και όπως αναδείχθηκε και στην παρουσίαση της έναρξης της λειτουργίας του Alpha Κύπρου, ο νέος τηλεοπτικός σταθμός θα είναι μια διαφορετική πρόταση από αυτές που υπάρχουν σήμερα στην κυπριακή τηλεόραση. «Στόχος είναι να φέρουμε το χαμόγελο στο σπίτι του Κύπριου τηλεθεατή με παραγωγές και προγράμματα που εστιάζουν στην ψυχαγωγία για ολόκληρη την οικογένεια. Ειδικά στην prime time ζώνη», συμπληρώνει.

 

ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Το ενημερωτικό πρόγραμμα, που θα είναι κυπριακής παραγωγής, αγγίζει περίπου τις έξι ώρες ημερησίως. Με «αρχηγό» τον διευθυντή ενημέρωσης του Alpha Κύπρου, Γιώργο Τσαλακό, η ειδησεογραφική ομάδα του σταθμού είναι έτοιμη να προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία στον τηλεθεατή. «Μέσα από τις ενημερωτικές εκπομπές επιδιώκουμε να αναδειχθούν νέα πρόσωπα, με διαφορετική προσέγγιση στην κυπριακή τηλεόραση», υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής του Alpha Κύπρου. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, «Alpha News», θα παρουσιάζει ο Ανδρέας Κημήτρης. Αρχισυντάκτες του δελτίου ειδήσεων είναι οι Κυριάκος Πιερίδης και Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Το μεσημβρινό μαγκαζίνο «Alpha Ενημέρωση» θα παρουσιάζουν ο Κυριάκος Πιερίδης και η Κατερίνα Κωνσταντίνου, ενώ την πρωινή εκπομπή, «Κάθε Μέρα Άλλη Μέρα» θα παρουσιάζει ο Παναγιώτης Δημόπουλος με τη Δήμητρα Μακρυγιάννη.
 


«Οι ειδήσεις όπως είναι»

«Δικό μας μότο μας είναι ‘‘Οι ειδήσεις όπως είναι’’. Αυτή είναι η κατευθυντήρια γραμμή της ενημέρωσης του Alpha Κύπρου. Θέλουμε να τηρούμε ίσες αποστάσεις από όλους και σκοπεύουμε να παρουσιάζουμε τα γεγονότα και την επικαιρότητα με μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα. Δουλεύουμε σαν μια ομάδα, συλλογικά, και τα παιδιά κάνουν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό», λέει στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ο διευθυντής ενημέρωσης του Alpha Κύπρου, Γιώργος Τσαλακός.

 

Για το καλύτερο αποτέλεσμα

Για τον κύριο παρουσιαστή του δελτίου ειδήσεων του Alpha Κύπρου, Ανδρέα Κημήτρη, είναι ξεχωριστή εμπειρία να ζεις την οργάνωση ενός νέου καναλιού από την αρχή. Υπάρχει αγωνία, προσθέτει, «ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό. Η προσπάθεια συνεχίζεται, για να είμαστε απολύτως έτοιμοι όταν ο Alpha Κύπρου βγει στον αέρα».
 


Όρεξη για δουλειά

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σκηνοθετών και παραγωγής ενημέρωσης, Γιώργο Νταούλη, στόχος είναι ένα κανάλι που να είναι μπροστά από τους υπόλοιπους με τη συνεργασία όλων. «Τα περισσότερα παιδιά που αποτελούν την ομάδα είναι φρέσκο αίμα, έχουν όρεξη για δουλειά, και νομίζω ότι μπαίνουν σε ένα πολύ καλό επίπεδο, καθώς ο Alpha στην Ελλάδα είναι πρώτος και αυτό ευελπιστούμε να κάνουμε και εδώ, όμως χρειάζεται πολλή δουλειά, καθώς αυτά τα πράγματα δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη», συμπληρώνει.
 


Η φωνή του πολίτη

Μέσα από το πρόγραμμά μας, λέει ο αρχισυντάκτης του νέου σταθμού, Κυριάκος Πιερίδης, έχουμε στόχο να μπούμε στο σπίτι του τηλεθεατή, με καλή ενημέρωση και καλή δημοσιογραφία. «Με διαδοχικές συνδέσεις με τους συναδέλφους που θα βρίσκονται έξω στο ρεπορτάζ, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τον ρυθμό των γεγονότων και τον παλμό της κοινωνίας ταυτόχρονα. Αυτό που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, μέσα από τις συζητήσεις, τα ρεπορτάζ και όσα θα κάνουμε μέσα στην εκπομπή, είναι να ακούγεται η φωνή του πολίτη», προσθέτει.


Κατερίνα Κωνσταντίνου
«Είμαστε μια μεγάλη ομάδα από δημοσιογράφους που παλεύουν για να βγει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και δουλεύουμε εδώ και πάρα πολλές μέρες για να είμαστε πανέτοιμοι να κάνουμε τη διαφορά. Η συνεργασία και η ομαδικότητα έχει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία που επιθυμούμε να έχουμε. Προσωπικά θέλω να πω για τον Κυριάκο Πιερίδη, που είμαστε μαζί στην μεσημβρινή εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», ότι πρώτα απ’ όλα γνώρισα έναν πάρα πολύ καλό άνθρωπο, με τον οποίο νομίζω ότι δέσαμε και η χημεία μας θα φανεί στις οθόνες σας».

Σε άλλο επίπεδο

«Ήταν πάρα πολύ μεγάλη πρόκληση για εμένα, γιατί είναι κάτι καινούργιο από την άποψη ότι είναι καινούργιες οι δυνατότητες που μου δίνονται για να κάνω πρωινή εκπομπή», μας είπε ο οικοδεσπότης της πρωινής εκπομπής, Παναγιώτης Δημόπουλος. «Αυτή είναι η μεγάλη διαφοροποίηση για εμένα και το μεγάλο στοίχημα. Μια από τις κύριες διαφοροποιήσεις της εκπομπής, όπως θα αντιληφθούν και οι τηλεθεατές, είναι οι ζωντανές συνδέσεις. Κάνουμε ζωντανή τηλεόραση, και ο Alpha Κύπρου πάει την τηλεόραση σε άλλο επίπεδο», υπογραμμίζει.

 

Καλημέρα με χαμόγελο

Δηλώνει χαρούμενη για το νέο ξεκίνημα, η Δήμητρα Μακρυγιάννη, η οικοδέσποινα του πρωινού. «Ευελπιστώ τα καλύτερα, χαίρομαι ιδιαίτερα που θα συνεργαστώ ξανά με τον Παναγιώτη. Στόχος της εκπομπής μας είναι να λέει μια όμορφη καλημέρα με χαμόγελο, όπου θα καλύπτει την ειδησεογραφία και την επικαιρότητα με μια διαφορετική προσέγγιση», ανέφερε.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιάδης διαβεβαιώνει ότι «η ομάδα είναι έτοιμη να δώσει όλες της τις δυνάμεις, προκειμένου να επιτύχει η αποστολή και να καταφέρει το κανάλι να εδραιωθεί».

Θωμάς Παΐσης
«Πιστεύω ότι θα κάνουμε τη διαφορά, γιατί είμαστε μια καλή ομάδα, είμαστε ένα κράμα έμπειρων ανθρώπων με νέους δημοσιογράφους που ξεκινούν τώρα στην τηλεόραση, αλλά δεν είναι άγνωστοι από τη δημοσιογραφία. Μια δοκιμή θα σας πείσει».

Ιστορική Στιγμή
«Για μας ως επαγγελματίες είναι ιστορική στιγμή το ότι ζούμε την αρχή ενός νέου καναλιού, πόσο μάλλον όταν φέρει το όνομα Alpha», σημειώνει ο αρχισυντάκτης του σταθμού, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Αυτό, προσθέτει, «μας κάνει να καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και να δίνουμε την ψυχή μας να πετύχει».

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της