Βρετανία: Νέο σκάνδαλο ντόπινγκ εμπλέκει και ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ

  Αναστάτωση στον αθλητικό κόσμο της Βρετανίας προκαλεί η αποκάλυψη από γιατρό προς δημοσιογράφους της εφημερίδας Sunday Times που έφεραν κρυμμένες κάμερες ότι έχει χορηγήσει απαγορευμένες ουσίες σε 150 κορυφαίους αθλητές, μεταξύ των οποίων και ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ.
 
Ο Δρ Μαρκ Μπόναρ κινηματογραφήθηκε κρυφά τον περασμένο Οκτώβριο σε ιδιωτική κλινική του Λονδίνου να συστήνει και να συνταγογραφεί απαγορευμένες ενισχυτικές ουσίες, καθώς και να δίνει συμβουλές για το πώς ο αθλητής που θα ακολουθούσε την αγωγή θα μπορούσε να προφυλαχθεί από πιθανούς ελέγχους αντιντόπινγκ.
 
Ως αντίδραση στην αποκάλυψη της εφημερίδας, ο Υπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για τον αθλητισμό Τζον Γουίτινγκντεϊλ διέταξε έρευνα στο εποπτικό όργανο UK Anti-Doping, καθώς προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός κατά του ντόπινγκ είχε ενημερωθεί για τη δραστηριότητα του εν λόγω γιατρού προ διετίας, χωρίς όμως να αναλάβει δράση εναντίον του.
 
Ο 38ρονος Δρ Μπόναρ που χρέωνε τους πελάτες του χιλιάδες λίρες για τις αγωγές με τις απαγορευμένες ουσίες αποκάλυψε ότι το δίκτυο των κρυφών «πελατών» του περιλάμβανε ποδοσφαιριστές, έναν Άγγλο αθλητή του κρίκετ, ποδηλάτες που έχουν λάβει μέρος στο Γύρο της Γαλλίας, έναν Βρετανό πρωταθλητή της πυγμαχίας και τενίστες.
 
Ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει χορηγήσει φαρμακευτικές αγωγές σε ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ, της Τσέλσι, της Λέστερ και της Μπέρμιγχαμ.
 
Ισχυρίστηκε ότι τα τελευταία έξι χρόνια έχει χορηγήσει σε πάνω από 150 Βρετανούς και ξένους αθλητές διάφορες απαγορευμένες ουσίες όπως ερυθροποιητίνη (EPO), στεροειδή και ορμόνες. Είπε ότι σε πολλούς από τους αθλητές τον είχε συστήσει πρώην γυμναστής της Τσέλσι.

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το 11% των εφήβων εμφανίζει σημάδια εθισμού στα κοινωνικά δίκτυα-Προειδοποιήσεις ΠΟΥ
Λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί να συμβάλει στη διαλεύκανση εγκλημάτων στην Αγγλία
Διπλωματικός πυρετός για να αποφευχθεί γενική σύρραξη στη Μέση Ανατολή-Νέο μήνυμα Νετανιάχου
Νέες αποκαλύψεις για την φρικιαστική υπόθεση της Ζιζέλ Πελικό-«Μου είπε ότι η γυναίκα του παρίστανε την κοιμισμένη»
Συνελήφθη 22χρονος για τη στυγερή δολοφονία νεαρής κοπέλας στη Γαλλία-Βρέθηκε θαμμένη σε δάσος
Ισορροπίες τρόμου στη Μέση Ανατολή-Κάλεσε νέες εφεδρείες το Ισραήλ και προετοιμάζεται για πόλεμο
Αβέβαιη παραμένει η τύχη των 64 ομήρων της Χαμάς έναν χρόνο μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Τουλάχιστον 15 νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα σήμερα στο Λίβανο
Πάνω από 1.500 μέλη της Χεζμπολάχ τυφλώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν από τις επιθέσεις με τους βομβητές
Εκτελέστηκε ο Μαρσέλους Γουίλιαμς-Για πάνω από 20 χρόνια δήλωνε αθώος για τον φόνο μιας λευκής γυναίκας