Αμερικανός-βαρόνος ναρκωτικών πιάστηκε στη Λεμεσό

«Μεγάλο λαβράκι», εκτιμάται ότι έπεσε στα χέρια των κυπριακών διωκτικών αρχών. Πρόκειται για 36χρονο αμερικανό που καταζητείτο από τις αρχές των ΗΠΑ για κατοχή, διακίνηση και πρόθεση να διαθέσει 1000 κιλά μαριχουάνας και 5 κιλά κοκαΐνης. Σε βάρος του υπόπτου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, πριν από ένα χρόνο.

Όπως διαπιστώθηκε ο Αμερικανόςέφτασε στην Κύπρο ως τουρίστας τον Σεπτέμβριο του 2015 κι έκτοτε δεν αναχώρησε  ποτέ από το νησί. Είχε καταφέρει να κρύβεται στη Λεμεσό, ενοικιάζοντας διαμέρισμα στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας, δίνοντας ψεύτικα στοιχεία. Οι Αμερικανοί φαίνεται να καθοδήγησαν, μετά από πληροφορίες που εξασφάλισαν, τις κυπριακές αρχές για την πραγματική ταυτότητα του 36χρονου, που είχε δηλωθεί ως πολίτης από την Γουατεμάλα.
 
Μετά τις πρώτες εξετάσεις των αστυνομικών αρχών της Κύπρου, ο ύποπτος φέρεται να χρησιμοποιούσε ακόμη δυο πλαστά διαβατήρια άλλων χωρών.

Μετά από έφοδο αστυνομικών του ΤΑΕ Λεμεσού στο διαμέρισμα του φερόμενου μεγαλεμπόρου ναρκωτικών και την ΄σύλληψή του, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έφτασε στην Κύπρο με ψεύτικα έγγραφα. Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης, ώστε να εξεταστεί η διαδικασία της έκδοσής του στην χώρα που τον καταζητεί.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ένταλμα σύλληψης για κατηγορούμενο σε ιδιωτική ποινική για απάτη-Κατηγορείται πως απέσπασε €560.000 σε κρυπτονομίσματα
Τι μισθό παίρνει ο Πάπας-Πόσο θα αμείβεται ο Λέων ΙΔ'
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγικός θάνατος για 85χρονο στη Σιά-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Με πολιτική διάσταση η καταδικαστική απόφαση των Ουγγαρέζων για σφετερισμό-«Απαράδεκτη και κατακριτέα η εκμετάλλευση περιουσιών»
Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% που του «φαίνεται σωστό»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο