Απαισιοδοξία ελέω δημοψηφίσματος στη Βρετανική αγορά

Η αβεβαιότητα για τα πιθανά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή λνωση προκάλεσε έντονη ανησυχία στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις τον Απρίλιο, σύμφωνα με δύο σφυγμομετρήσεις που δημοσιεύονται σήμερα.

Η εταιρεία έρευνας αγοράς GfK είπε ότι ο βασικός της δείκτης εμπιστοσύνης καταναλωτών έπεσε στο -3, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014 και από το μηδέν τον Μάρτιο, καθώς και κάτω από τον μέσο όρο του -1 που προέβλεψαν οικονομολόγοι σε σφυγμομέτρηση που διεξήγαγε το Ρόιτερς.

Η αισιοδοξία για τη χρονιά διολίσθησε στο χαμηλότερό της σημείο από τον Ιούνιο του 2013, την εποχή περίπου που ξεκίνησε η πραγματική οικονομική ανάκαμψη στη Βρετανία, είπε η GfK. Μιά άλλη σφυγμομέτρηση, από την τράπεζα Lloyds, επιβεβαίωσε την αρνητική ατμόσφαιρα, καθώς έδειξε ότι οι εταιρείες έγιναν περισσότερο απαισιόδοξες.

Η κεντρική τράπεζα είπε ότι θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια δανεισμού ή να προσφέρει κίνητρα με άλλους τρόπους στην οικονομία, αν χρειαστούν στην περίπτωση που ψηφιστεί έξοδος από την ευρωζώνη.

Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Lloyd`s έδειξε ότι ο αριθμός των εταιρειών που ένιωθαν απαισιόδοξες για την οικονομία σχεδόν διπλασιάστηκε, στο 22% από το 12% τον Μάρτιο. Η γενικότερη όμως επιχειρηματική εμπιστοσύνη παρέμεινε σε όρια υψηλότερα του διαχρονικού μέσου όρου της έρευνας.  
 
 

Δειτε Επισης

Εκδίκηση υπόσχονται Ιράν και Χαμάς μετά τον θάνατο του Νασράλα-Σε αμυντική ετοιμότητα το Ισραήλ
Ιρανικό ΥΠΕΞ: Η γραμμή του Νασράλα θα συνεχιστεί παρά τον θάνατό του
Χαμάς για τον θάνατο Νασράλα-Συνυπεύθυνες οι ΗΠΑ, θα ακολουθήσει μια νέα γενιά γενναίων ηγετών
Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν
Ιαχές πολέμου από το Ιράν-Έτοιμο να στείλει στρατό σε Λίβανο και Συρία
H επιβεβαίωση της Χεζμπολάχ για το θάνατο του Νασράλα-Διαβουλεύσεις για τα επόμενα βήματα
Τραγωδία στη Ρωσία-13 νεκροί από έκρηξη σε βενζινάδικο, ανάμεσά τους 2 παιδιά
Η πρώτη αντίδραση από τον ηγέτη του Ιράν με τη δολοφονία Νασράλα-«Το Ισραήλ δεν μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στη Χεζμπολάχ»
Οργή για την εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα - «Ασφυκτιούσε επί οκτώ λεπτά»
Σε ασφαλές σημείο ο Χαμενεΐ μετά τη δολοφονία Νασράλα-Διαβουλεύσεις Ιράν και Χεζμπολάχ