Οι κλέφτες δεν κάνουν γιορτές

 Σε επιφυλακή η Αστυνομία ενόψει εορτών με στόχο και το φετινό Πάσχα να είναι ασφαλισμένο, χωρίς τραυματισμούς και ακρωτηριασμούς από κροτίδες και πυροτεχνήματα, της πρόληψης των οδικών τροχαίων συγκρούσεων και του εγκλήματος γενικότερα.
Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ο οποίος, μάλιστα, κάνει αναφορά στη στοχευμένη και έντονη εκστρατεία που έγινε για διαφώτιση του κοινού για το φαινόμενο των κροτίδων και των πυροτεχνημάτων.
Παράλληλα, σημείωσε, έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά ιδιοκτήτες υποστατικών κυνηγετικών ειδών, περιπτερούχοι και καταστηματάρχες και ζητήθηκε η βοήθεια και η έμπρακτη συνεργασία τους με την Αστυνομία, ενώ τονίστηκε η ποινική ευθύνη που έχουν σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.
Όσον αφορά τον έλεγχο των λαμπρατζιών, τονίζει,  για σκοπούς καλύτερου συντονισμού και ελέγχου, έγιναν συναντήσεις και συσκέψεις με τις εκκλησιαστικές και τοπικές αρχές σε όλες τις πόλεις και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.  «Οι περιπολίες και έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει, από την αρχή της εκστρατείας και θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα».
Κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, όπου αναμένεται να υπάρξει αυξημένη τροχαία κίνηση στις κύριες οδικές αρτηρίες των πόλεων και ιδιαίτερα στους υπεραστικούς δρόμους/αυτοκινητόδρομους, καθώς επίσης και στην ύπαιθρο, θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας για πρόληψη οδικών δυστυχημάτων.
Πάρτε μέτρα για τα σπίτια σας
Ωστόσο, πέραν από τα πρόσθετα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία, καλείται το κοινό να συμβάλει στην προσπάθεια της, λαμβάνοντας τα δικά του μέτρα όσον αφορά στην ασφάλεια των κατοικιών του, αλλά και την προστασία και φύλαξη της περιουσίας του.
Συγκεκριμένα, το κοινό συμβουλεύεται όπως λαμβάνει τα ακόλουθα μέτρα φύλαξης της οικίας και υποστατικών του:
Να μην αφήνει μεγάλα χρηματικά ποσά σε επισφαλή σημεία
Να μην αφήνει εκτεθειμένη την περιουσία του
Να ελέγχει ότι τα συστήματα συναγερμού που διαθέτει δεν έχουν υποστεί οποιαδήποτε βλάβη και βρίσκονται σε λειτουργία
Να βεβαιώνεται ότι είναι καλά ασφαλισμένα οι θύρες, τα παράθυρα και οποιαδήποτε άλλα σημεία πρόσβασης στην οικίαΕπιπλέον, πέραν από τα προαναφερόμενα μέτρα οι ιδιοκτήτες κατοικιών, προτρέπονται να μην αφήνουν ενδείξεις που να προδίδουν την απουσία τους από τις οικίες τους, να μην αφήνουν εκτεθειμένα οποιαδήποτε κλειδιά και να συνεργάζονται με γείτονες της εμπιστοσύνης τους για αλληλοεπιτήρηση των περιουσιών τους.
Τσάντες/Πορτοφόλια κατά την προσέλευση σε Ιερούς Ναούς
Όσον αφορά την προσέλευση σε Ιερούς Ναούς, λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων που παρατηρούνται σε υποθέσεις κλοπών προσωπικών αντικειμένων από πρόσωπα, η Αστυνομία προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μεριμνά για την ασφαλή φύλαξη των προσωπικών του αντικειμένων, λαμβάνοντας μέτρα προστασίας των τσαντών και πορτοφολιών του. Συστήνεται επίσης στους άντρες να έχουν τα πορτοφόλια τους στις μπροστινές τσέπες των παντελονιών τους.
Ιδιοκτήτες/Οδηγοί αυτοκινήτων
Οι ιδιοκτήτες οχημάτων συμβουλεύονται όπως:
Να μην προκαλούν τους δράστες των κλοπών αφήνοντας τσάντες, χαρτοφύλακες, κινητά τηλέφωνα ή οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα σε εμφανή σημεία μέσα στο αυτοκίνητο, έστω κι αν είναι κλειδωμένο. Ακόμα και αν κάποιο αντικείμενο δεν έχει αξία, ο δράστης δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο αυτοκίνητο για να το πάρει.
Να βεβαιώνονται ότι έχουν πάρει μαζί τους τα κλειδιά του αυτοκινήτου τους
Να σταθμεύουν πάντοτε σε καλά φωτισμένα σημεία. Τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία κάνουν ευκολότερο το έργο των δραστών.
Να μην αφήνουν ποτέ τα κλειδιά στη μηχανή ή την πόρτα του αυτοκινήτου.Γενικά το κοινό προτρέπεται να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία. Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση οχημάτων ή και προσώπων να ενημερώνουν έγκαιρα την Αστυνομία ή να επικοινωνούν με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.
  

Δειτε Επισης

Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου