Θέμα με τις εισφορές έξω από τις Εκκλησίες, εγείρουν εγκεκριμένοι σύνδεσμοι

Σύνδεσμοι όπως ο ΠΑΣΥΚΑΦ, Αντικαρκινικός και διάφοροι άλλοι ανέφεραν στο ΚΥΠΕ πως σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ανεπιθύμητοι από ιερείς και επιτρόπους έξω από τις εκκλησίες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες εκπρόσωποι εγκεκριμένων συνδέσμων όπως ο Αντικαρκινικός, ο ΠΑΣΥΚΑΦ και άλλοι, ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση λόγω και της οικονομικής κρίσης έχει καταστεί ανυπόφορη αφού πέραν των ναών που επιδιώκουν να τους αποκλείσουν για να εκμεταλλεύονται για δικό τους όφελος (φιλανθρωπία, ανέγερση και συντήρηση ναών) τις εισφορές, ξεπροβάλλουν και σύνδεσμοι-μαϊμούδες που πηγαίνουν απρόσκλητοι στις κηδείες για τις οποίες ενημερώνονται από τις εφημερίδες.

Οι εγκεκριμένοι από το κράτος σύνδεσμοι είναι φανερά ενοχλημένοι από τα όσα συμβαίνουν καθώς, όπως αναφέρουν, οι εισφορές από κηδείες καλύπτουν μεγάλο μέρος των εξόδων τους τα οποία ουσιαστικά αφορούν δαπάνες για υπηρεσίες που παρέχουν σε ασθενείς.

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ανέφερε στο ΚΥΠΕ  ότι θέση της Εκκλησίας είναι ότι οι συγγενείς του ατόμου που απεβίωσε έχουν το δικαίωμα να καλέσουν όποιον θέλουν για να εισπράξει εισφορές.

Πρόβλημα ωστόσο είπε,  δημιουργείται όταν έρχονται ακάλεστοι, ενώ οι συγγενείς έχουν εκφράσει την επιθυμία να διατίθεται, όπως είπε, τα χρήματα για κάποιο άλλο σκοπό. Εκεί, εκτίμησε, είναι που δημιουργείται το πρόβλημα. 

Ο Πάφου Γεώργιος σημείωσε πως η Εκκλησία καμία φορά δεν αναμειγνύεται  για τις εισφορές σε σύνδεσμους όπως ο ΠΑΣΥΚΑΦ ή ο σύνδεσμος « Ένα όνειρο μια Ευχή» αφού, όπως εξήγησε, είναι οργανισμοί που κάνουν ένα θεάρεστο έργο, προσθέτοντας ωστόσο πως  η Εκκλησία σέβεται την επιθυμία των συγγενών. 

Παρατήρησε ακόμη πως το πρόβλημα δημιουργείται όταν έρθουν κάποιοι απρόσκλητοι.  

Επιπρόσθετα ανέφερε πως δεν αρνήθηκε καμία φορά η Εκκλησία να δεχτεί αυτούς τους φορείς και να εκπληρώσει την επιθυμία τους .

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Πάφου Γεώργιος κάλεσε τους ιερείς και τους επιτρόπους να απομακρύνουν με τρόπο τους ανεπιθύμητους που εκμεταλλεύονται το πόνο του άλλου. 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση