Πόσο θα σας κοστίσει φέτος το πασχαλινό τραπέζι
11:55 - 28 Απριλίου 2016
Υπολογίσιμες διαφορές εντοπίζονται μεταξύ των φθηνότερων και ακριβότερων τιμών μεταξύ των διαφόρων σημείων πώλησης κρεάτων και πασχαλινών εδεσμάτων, όπως καταδεικνύει νέα έρευνα της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών, που διενεργήθηκε στις 25 Απριλίου ενόψει του Πάσχα.
Το Παρατηρητήριο Τιμών εντοπίζει, επίσης, ποικιλία προϊόντων στην αγορά.
Σε ό,τι αφορά τα νωπά κρέατα, η τιμή του μικρού ντόπιου αμνοεριφίου, κυμαίνεται από €5,75 το κιλό μέχρι €10, με μέσο όρο τα €8,32. Η τιμή του μικρού, ολόκληρου, ντόπιου αμνοεριφίου κυμαίνεται από €5,75 μέχρι €9,45, με μέσο όρο τα €7,82.
Η έρευνα κάλυψε εκατόν τρία υποστατικά, υπεραγορές και κρεοπωλεία, που δραστηριοποιούνται στις επαρχίες της Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και ελεύθερης Αμμοχώστου και αφορά δέκα βασικά είδη νωπών κρεάτων συμπεριλαμβανομένων αμνοεριφίων, χοιρινού, βοδινού, κοτόπουλου και κουνελιού.
Το Παρατηρητήριο Τιμών εντοπίζει, επίσης, ποικιλία προϊόντων στην αγορά.
Σε ό,τι αφορά τα νωπά κρέατα, η τιμή του μικρού ντόπιου αμνοεριφίου, κυμαίνεται από €5,75 το κιλό μέχρι €10, με μέσο όρο τα €8,32. Η τιμή του μικρού, ολόκληρου, ντόπιου αμνοεριφίου κυμαίνεται από €5,75 μέχρι €9,45, με μέσο όρο τα €7,82.
Η έρευνα κάλυψε εκατόν τρία υποστατικά, υπεραγορές και κρεοπωλεία, που δραστηριοποιούνται στις επαρχίες της Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και ελεύθερης Αμμοχώστου και αφορά δέκα βασικά είδη νωπών κρεάτων συμπεριλαμβανομένων αμνοεριφίων, χοιρινού, βοδινού, κοτόπουλου και κουνελιού.
Οι τιμές για τις παραδοσιακές φλαούνες ξεκινούν από €7,29 το κιλό και φθάνουν στα €15 το κιλό, τόσο για τις αλμυρές όσο και για τις φλαούνες με σταφίδες, με μέση τιμή τα €10.66 και €10.69 ανά κιλό αντίστοιχα.
Η έρευνα για τα πασχαλινά εδέσματα αφορά ενενήντα-δύο υποστατικά, υπεραγορές-αρτοποιεία-ζαχαροπλαστεία, που δραστηριοποιούνται στις επαρχίες της Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και ελεύθερης Αμμοχώστου και κάλυψε βασικά είδη εδεσμάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται φλαούνες, τυρί φλαούνας, χαλλούμι, κεφαλοτύρι και αυγά.