Διά ξηράς και θαλάσσης το Άγιο Φως σε κάθε γωνιά της Κύπρου

Απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, στο παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας αναμένεται να υποδεχθεί η Κύπρος το Άγιο Φως από τους Αγίους Τόπους και από εκεί θα φτάσει σε όλους τους ναούς της Κύπρου πριν την Ακολουθία της Αναστάσεως.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού REACTION Youth for the Prevention, ο Έξαρχος του Αγίου Τάφου στην Κύπρο, Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, ο οποίος έχει και την ευθύνη της διανομής του Αγίου Φωτός στην Κύπρο, θα μεταφέρει το Άγιο Φως στους πιστούς της Κύπρου.
 
Ο μη κυβερνητικός οργανισμός REACTION Youth for the Prevention σε συνεργασία με την Εξαρχία του Αγίου Τάφου, τις κατά τόπους Μητροπόλεις, την Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αθλητών Αγώνων Αυτοκινήτου και την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας της Αυστραλίας στην Κύπρο, θα μεταφέρει και φέτος το Άγιο Φως σε αρκετές περιοχές στην Κύπρο.
 
Ο Πρόεδρος του REACTION Μάριος Σταύρου είπε ότι είναι με μεγάλη θρησκευτική ευλάβεια και σεβασμό που αναλαμβάνουν ακόμα μια φορά τη μεγάλη τιμή να μεταφέρουν και φέτος το Άγιο Φως.
 
«Είναι όμορφο που τόσες ομάδες νέων ανθρώπων συνεργάζονται με την εκκλησία για τον ιερό αυτό σκοπό και καταφέρνουμε όλοι μαζί να πάρουμε το Άγιο Φως σε κοινότητες απομακρυσμένες που δύσκολα έφτανε τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς ως οργανισμός συνεχίζουμε φέτος ακόμα πιο δυναμικά για να φτάσουμε ακόμα πιο μακριά και πιο γρήγορα το Άγιο Φως», πρόσθεσε.
 
Ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας Αργύρης Χατζηπάκκος είπε ότι η Ομοσπονδία είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στη μεταφορά του Αγίου Φωτός σε συνεργασία με τον οργανισμό REACTION και σίγουρα είναι μια όμορφη και πρωτόγνωρη εμπειρία για τα μέλη της Ομοσπονδίας και για όσους συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια.
 
Μεταφορά Αγίου Φωτός διά θαλάσσης

Στο μεταξύ, ο Οργανισμός REACTION φέτος σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Τριμυθούντος, το Σύνδεσμο Επαγγελματιών Ψαράδων Ζυγίου και 22 κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας και Λεμεσού, θα μεταφέρει με σκάφη το Άγιο Φως διά θαλάσσης και θα το παραδώσει στους εκπροσώπους των 22 κοινοτήτων στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου.
 
Η εκδήλωση άφιξης του Αγίου Φωτός με σκάφη θα λάβει χώρα το Μεγάλο Σάββατο στις 20:30 στην προβλήτα του αλιευτικού καταφυγίου Ζυγίου.
 
 

Δειτε Επισης

Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου