Ομόφυλο ζευγάρι κερδίζει τη μάχη απέναντι σε παρένθετη μητέρα

 Δικαστήριο στην Ταϊλάνδη δικαίωσε ομόφυλο ζευγάρι που κινδύνευε να χάσει την κηδεμονία της κόρης του, όταν η παρένθετη μητέρα που την κυοφόρησε, αρνήθηκε να παραδώσει το βρέφος, ισχυριζόμενη πως δεν γνώριζε ότι το μωρό δεν θα πήγαινε σε μια "κανονική" οικογένεια.
Ο Gordon Lake, 41 ετών, είναι παντρεμένος με τον Manuel Santos, επίσης 41 ετών και ζουν μαζί στη Βαλένθια της Ισπανίας. Πριν από περίπου δύο χρόνια αποφάσισαν να αποκτήσουν ένα παιδί με τη μέθοδο της παρένθετης μητέρας. Απευθύνθηκαν στην Ταϊλάνδη, όπου η επιλογή της τεκνοποίησης με παρένθετη μητέρα ήταν απολύτως νόμιμη. Ο κ. Lake θα ήταν και ο βιολογικός πατέρας του παιδιού, ενώ το ωάριο για τη γονιμοποίηση θα αναζητούνταν σε τράπεζα ανώνυμου δότη. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2015, ήρθε στον κόσμο η μικρή Carmen. Το ζευγάρι ήταν έτοιμο να επιστρέψει στην Ευρώπη, όταν η Ταϊλανδή παρένθετη προέβαλε ενστάσεις. Όπως φαίνεται η γυναίκα έπρεπε να υπογράψει για το διαβατήριο της μικρής Carmen, ώστε να ταξιδέψει εκτός Ταϊλάνδης. Για περισσότερο από έναν χρόνο, οι δύο άνδρες ήταν υποχρεωμένοι να παραμείνουν στη χώρα, προκειμένου να συμμετέχουν στο δικαστικό αγώνα για την κηδεμονία του βρέφους, έναντι στην παρένθετη γυναίκα.

Ήθελα μια "κανονική οικογένεια" για το παιδί
"Στην αρχή, η παρένθετη μητέρα ισχυρίστηκε πως δεν ήμασταν "κανονική" οικογένεια και ότι ανησυχούσε για τον τρόπο που θα μεγαλώσει η Carmen" αναφέρει το ζευγάρι, που εξηγεί πως στην πορεία οι εξηγήσεις και οι αιτιάσεις της μητέρας άλλαζαν συνεχώς. Ισχυρίστηκε πως οι δύο άνδρες ήταν μέλη σπείρας που εμπλέκεται σε trafficking, ενώ αργότερα εκείνοι υπέθεσαν πως η γυναίκα ήθελε να κρατήσει το παιδί, αφού επιθυμούσε ένα μωρό μιγά. Η υπερασπιστική γραμμή της γυναίκας έδωσε στην υπόθεση χαρακτήρα εθνικού debate, βγαίνοντας στα ΜΜΕ της χώρας προκειμένου να επηρεάσει υπέρ της την κοινή γνώμη. "Αποφασίσαμε να εμφανιστούμε στα τοπικά μέσα και να ποστάρουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στοιχεία και αποδείξεις πως όλα όσα ισχυριζόταν αυτή η γυναίκα ήταν λανθασμένα. Είχαμε αποδείξεις για όλα όσα λέγαμε" αναφέρει το ζευγάρι.

Η Ταϊλάνδη απαγορεύει την διαδικασία της τεκνοποίησης με παρένθετη μητέρα
Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης και έπειτα από αντιδικίες γύρω από το θέμα, το ταϊλανδικό κράτος αποφάσισε να απαγορεύσει την διαδικασία της απόκτησης παιδιού με παρένθετη μητέρα σε αλλοδαπούς. Τον περασμένο Ιούλιο, η απόφαση προέβλεπε παρόλα αυτά πως η διαδικασία θα παρέμενε νόμιμη, για όσα παιδιά είχαν γεννηθεί πριν την ψήφιση του σχετικού νόμου. "Η πρόβλεψη αυτή αφαιρεί κάθε γονικό δικαίωμα από την παρένθετη μητέρα και το αποδίδει στους γονείς" ανέφεραν τότε οι Lake και Santos.
Το ζευγάρι είχε φτιάξει μάλιστα και σελίδα crowdfunding, όπου κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 40.000 δολάρια, προκειμένου να καταφέρει να ανταπεξέλθει στα έξοδα της δικαστικής διαμάχης. "Τα οικονομικά μας είναι ιδιαίτερα δύσκολα. Για την ώρα, με το μισθό του Gordon μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες στην Ταϊλάνδη, αλλά και τους λογαριασμούς που τρέχουν πίσω στη Βαλένθια. Όμως, ήμασταν αναγκασμένοι να προσλάβουμε ιδιαίτερα ακριβή ομάδα δικηγόρων για την υπερασπιστική μας γραμμή" σημείωνε ο κ. Santos.

#HelpBringCarmenHome
Κάπως έτσι κυκλοφόρησε στα social media το ζήτημα με το hashtag #HelpBringCarmenHome. Όλα αυτά μέχρι το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, όταν και το δικαστήριο αποφάσισε. "Νικήσαμε. Ήμαστε πολύ ευτυχισμένοι... αυτός ο εφιάλτης θα τελειώσει σύντομα" δήλωσε ο Manuel Santos εξερχόμενος από τη δικαστική αίθουσα. Οι δύο άνδρες μπορούν μετά την απόφαση που τους δικαιώνει, να πάρουν την Carmen και να επιστρέψουν στην Ισπανία. "Είμαστε τόσο χαρούμενοι που μπορούμε να αλλάξουμε το hashtag σε #Carmensgoinghome! "Το δικαστήριο παραχώρησε την κηδεμονία της Carmen στον Gordon Lake, τον πελάτη μου και δήλωσε πως αυτός είναι ο μοναδικός της κηδεμόνας" ανέφερε ο δικηγόρος του ζευγαριού. Ο γάμος ανθρώπων του ιδίου φύλου δεν επιτρέπεται στην Ταϊλάνδη, παρόλα αυτά όμως, οι δικαστές αποφάσισαν να δώσουν την κηδεμονία στον βιολογικό πατέρα της μικρής.
 
 
ΠΗΓΗ:247NEWS

Δειτε Επισης

Ιαχές πολέμου από το Ιράν-Έτοιμο να στείλει στρατό σε Λίβανο και Συρία
Σύσταση της ΕΕ στις αεροπορικές εταιρίες να αποφύγουν τον εναέριο χώρο Λιβάνου και Ισραήλ
H επιβεβαίωση της Χεζμπολάχ για το θάνατο του Νασράλα-Διαβουλεύσεις για τα επόμενα βήματα
Τραγωδία στη Ρωσία-13 νεκροί από έκρηξη σε βενζινάδικο, ανάμεσά τους 2 παιδιά
Ολονύχτια επιχείρηση στη Λεμεσό για τον ισοβίτη-Ήταν κοντά η Αστυνομία αλλά συνεχίζει να ξεφεύγει ο Κομμωτής
Η πρώτη αντίδραση από τον ηγέτη του Ιράν με τη δολοφονία Νασράλα-«Το Ισραήλ δεν μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στη Χεζμπολάχ»
Οργή για την εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα - «Ασφυκτιούσε επί οκτώ λεπτά»
Σε ασφαλές σημείο ο Χαμενεΐ μετά τη δολοφονία Νασράλα-Διαβουλεύσεις Ιράν και Χεζμπολάχ
Νεκρός κάτω από το όχημα του εντοπίστηκε 58χρονος στη Λεμεσό-Ατύχημα δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις
Βίντεο από το αρχηγείο των IDF την ώρα που εκτελείται το σχέδιο δολοφονίας του Νασράλα