Πάσχα με τρόφιμα των Κοινωνικών Παντοπωλείων (ΦΩΤΟ)

Μια ανάσα πριν το Πάσχα και όλοι ετοιμάζονται για τις γιορτές. Αγορές και σχεδιασμοί βρίσκονται σε πρώτο πλάνο για το γιορτινό τραπέζι. Βεβαίως για κάποιους συμπολίτες μας, η εξασφάλιση όσων χρειάζονται για το τραπέζι των εορτών δεν αποτελεί καθόλου εύκολη υπόθεση.
 
Στην Κύπρο του 2016 οι αριθμοί της κρίσης δείχνουν να βελτιώνονται. Τα νούμερα όμως δεν αντικατοπτρίζουν την άλλη αλήθεια, αυτή των ανθρώπων που εξακολουθούν να σιτίζονται από τα κοινωνικά παντοπωλεία  σε όλη την Κύπρο. 
 

 
 
Το ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online  βρέθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, οπότε και δόθηκαν στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τρόφιμα και άλλα βασικά ήδη για τις γιορτές του Πάσχα.
 
Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, αναμένεται να εξυπηρετηθούν περίπου 180 οικογένειες, που είναι οι εγκεκριμένες. Θα έχουμε και ένα επιπλέον αριθμό, οι οποίοι, αν και δεν είναι εγκεκριμένοι, θα τους βοηθήσουμε για να μπορέσουν να περάσουν με αξιοπρέπεια τις γιορτές του Πάσχα. Εφόσον έχουμε επιπλέον τρόφιμα, δεν θα αρνηθούμε σε κανέναν», μας ανέφερε ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κόκος Γερασίμου.  
Ανάμεσα στους ανθρώπους που λαμβάνουν βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας  περιλαμβάνονται τόσο Κύπριοι όσο και αλλοδαποί.
 
 
Συνολικά 27 είδη τροφίμων δόθηκαν σήμερα στους δικαιούχους. Μεταξύ άλλων δόθηκαν χοιρινό κρέας για σούβλα, κρασί, ψωμί, γάλα, πατάτες, ντομάτες, αγγουράκια, λάχανο, πορτοκάλια/μαντορίνια, φλαούνες, αυγά,  ρύζι, αλεύρι κ.α. Υπολογίζεται ότι το κόστος των όσων δόθηκαν σήμερα ξεπερνά τις 7,5 χιλιάδες ευρώ, ανέφερε ο κ. Γερασίμου.

 

 

Ήθελε φαγητό μόνο για τα παιδιά του

Ζητήσαμε από τον κ. Γερασίμου να μας πει μια ανθρώπινη ιστορία, από αυτές στις οποίες έγινε μάρτυρας λόγω της ιδιότητας του ως υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρνακας. Με συγκίνηση , μας διηγήθηκε την ιστορία ενός χήρου, με τρία παιδιά, τον οποία βρήκε ξημερώματα έξω από το κτίριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου. «Ήτανε Σάββατο. Απλά έτυχε να πάω στο Παντοπωλείο για να παραλάβω κάτι και τον είδα να κάθεται στο παγκάκι και να περιμένει. Τον πλησίασα και μου διηγήθηκε την ιστορία του. Παρακαλούσε να του δώσω φαγητό, όμως μόνο για τα παιδιά του. Επέμενε ότι δεν ήθελε να δώσω τρόφιμα και για τον ίδιο.  Του έδωσα ότι υπήρχε και τότε άρχισε να κλαίει και να με ευχαριστεί. Ένας άνδρας ξέχασε την περηφάνια του και παρακαλούσε να του δώσουμε φαγητό για τα παιδιά του», πρόσθεσε.
 

Άλλες πάλι φορές, πρόσθεσε ο κ. Γερασίμου, «έτυχε να με πάρουν τηλέφωνο από την αστυνομία και να ζητήσουν τρόφιμα για οικογένειες που εντοπίστηκαν να λιμοκτονούν», ανέφερε.
 
«Στην Κύπρο της ευημερίας, δεν έπρεπε να υπάρχουν τέτοια πράγματα. Δυστυχώς όμως γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων υποθέσεων συχνά», πρόσθεσε με νόημα.
 

 
Υπάρχει ακόμα ανθρωπιά
Αξιοσημείωτες είναι οι αναφορές του Υπεύθυνου του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στους ανθρώπους, οι οποίοι με τις συνεχείς δωρεές τους, δείχνουν ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά στις μέρες μας.
 
Ο κ. Γερασίμου αναφέρθηκε σε δύο συγκεκριμένους παραγωγούς στη Δρομολαξιά, οι οποίοι προσφέρουν εντελώς δωρεάν κάθε βδομάδα, φθαρτά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, όπως και σε άλλους γεωργούς και εμπόρους που βοηθούν όποτε κληθούν να το πράξουν, χωρίς να ζητήσουν ούτε σεντ.
 
 
Ακόμα και απλοί πολίτες, κατά καιρούς σπεύδουν και κάνουν εισφορές στο παντοπωλείο, ή να φέρουν προϊόντα.
 
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στους εθελοντές που αφιλοκερδώς περνούν τις ώρες τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, παίρνοντας από την προσφορά σε συνανθρώπους τους.
 

 
Ο κ. Γερασίμου κάλεσε όποιον πολίτη επιθυμεί να βοηθήσει, να καλέσει στο  τηλέφωνο του παντοπωλείου, 96287077.
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση