Πρωταθλητής Κύπρου ο ΑΠΟΕΛ (pics+vid)

Με γκολ των Σωτηρίου (41΄) και Γιαννιώτα (65΄) ο ΑΠΟΕλ επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ και στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλητής Κύπρου 2015-16, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.
 


Ο αγώνας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ, όταν τα δεδομένα ήταν δύσκολα να διαφοροποιηθούν. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Λαρένα στο 68ο λεπτό του αγώνα.

 

 

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά από τον ΑΠΟΕΛ στο παιχνίδι και μόλις στο 3ο λεπτό είχε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από γύρισμα του Αστίθ, ο Πάρντο έκανε λάθος εκτίμηση και ο επερχόμενος Άλβες μπήκε στη φάση, αλλά προ κενής εστίας δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Το σκηνικό του πρώτου μέρους ήθελε τους φιλοξενούμενους να κρατούν περισσότερο μπάλα να προσπαθούν να επιτεθούν από τα δεξιά. Νωρίς στο 24ο λεπτό, είχαμε τη πρώτη αλλαγή του αγώνα με τον Αμορίν να αφήνει τη θέση του στο Καρλάο.

 
 

 

Στο 28ο λεπτό ο Χαραλαμπίδης μπήκε στη περιοχή του Τόνιο αλλά το γύρισμα του έφυγε παράλληλα από την εστία ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Τρισκόφσκι επιχείρησε δυνατό σουτ μέσα από τη περιοχή με τον Πάρντο να αποκρούει σωτήρια για την ομάδα του. Η ομάδα του Κρίστιανσεν εξακολουθούσε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, όμως στο 41ο λεπτό τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν. Ο Γιαννιώτας έκανε το κλέψιμο, έδωσε στο Βάντερ που ξεκίνησε μια κούρσα και με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Πιέρο Σωτηρίου, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα (πέρασε και τον Τόνιο) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το προβάδισμα του ΑΠΟΕΛ παρέμεινε μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

 

Στο ίδιο τέμπο και το δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ να κρατάει μπάλα και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Από την πλευρά του ο ΑΠΟΕΛ ήταν πιο οργανωμένος στο γήπεδο και περίμενε την ΑΕΚ στο δικό του μισό. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους, οι παίκτες του Κωστή κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 64ο λεπτό έφθασαν στο 2-0. Ο Βασίλης Δημητρίου έδειξε την άσπρη βούλα από μαρκάρισμα του Τομάς στον Γιαννιώτα, με τον Ελλαδίτη να εκτελεί ο ίδιος το πέναλτι και να σκοράρει.

 

 

 

Ο ΑΠΟΕΛ είχε πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη τίτλου, ενώ για την ΑΕΚ τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα. Μάλιστα, στο 68ο λεπτό ο Λαρένα δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, αυξάνοντας το βαθμό δυσκολίας για την ΑΕΚ να φύγει με βαθμολογικό κέρδος από το ΓΣΠ.

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι γηπεδούχοι έκαναν διαχείριση του υπέρ τους σκορ και το τελευταίο σφύριγμα του Βασίλη Δημητρίου τους βρήκε να πανηγυρίζουν τη νίκη με 2-0 και μαζί το 25ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους (4ο συνεχόμενο).

 
Ταυτότητα αγώνα:
 
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μιλάνοφ, Αλεξάνδρου, Αστίθ, Μερκής, Αμορίν (24'Καρλάο), Αρτυματάς, Χαραλαμπίδης, Γιαννιώτας (72'Αντωνιάδης), Βάντερ (62'Αλωνεύτης), Σωτηρίου.
 
ΑΕΚ: Τόνιο, Μιντίκκης (46'Ορτίθ), Χαραλάμπους, Μοϊσόφ, Καταλά (63'Μυτίδης), Λαμπάν, Λαρένα, Τομάς, Τρισκόφσκι, Τέτε, Άλβες (70'Μπόλιεβιτς).
 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αμορίν, Βάντερ, Μιλάνοφ - Μιντίκκης (2η), Τομάς, Λαμπάν, Μοϊσόφ.
 
ΚΟΚΚΙΝΗ: Λαρένα.
 
Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.