Αποκάλυψη για τον «Τζιχάντι Τζον»: Είχε φυλακιστεί στη Θεσσαλονίκη

  Τζιχαντιστής του οποίου η ταυτότητα δεν κατονομάζεται, αποκαλύπτει σε 8.000 σελίδες σε μηναίο περιοδικό της ISIS, αποσπάσματα του οποίου αναδημοσιεύει το δίκτυο Russia Today, λεπτομερή περιστατικά από το πέρασμα του δήμιου Τζιχάντι Τζον από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Συρία.

Ο 27χρονος Άραβας ο οποίος γεννήθηκε στο Κουβέιτ αλλά μεγάλωσε στο Λονδίνο και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών με drone πριν από μερικούς μήνες, ταξίδεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Ράκα της Συρίας το 2012 ως «μετανάστης».

Ο τζιχαντιστής ο οποίος ισχυρίζεται ότι έκανε μαζί με τον «Τζιχάντι Τζον» το ταξίδι προς την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους αναφέρει ότι αρχικά οι δυο τους «χωρίς να φοβούνται καθόλου τις βρετανικές υπηρεσίες που ήταν σε εγρήγορση» για τρομοκράτες, πήγαν στις Βρυξέλλες και από εκεί αγόρασαν εισιτήρια με κατεύθυνση την Αλβανία.

Στις Βρυξέλλες, ξύρισαν τα κεφάλια τους κι έφαγαν σε ένα καφέ. Μαζί τους εκτός από τα βρετανικά διαβατήρια με τα οποία ταξίδεψαν είχαν και δύο γαλλικά για «backup», όπως επίσης και 30.000 ευρώ σε μετρητά.

Ωστόσο, φοβούμενοι ότι μια απευθείας πτήση προς την Αλβανία μπορούσε να εγείρει υποψίες, αποφάσισαν να υποδυθούν πως ψάχνουν μετά σύνδεση με Κέρκυρα. Στην πραγματικότητα, πλήρωσαν 1000 ευρώ σε διακινητές και πέρασαν στην Καστοριά, από εκεί πήγαν με ταξί στη Θεσσαλονίκη όπου κρατήθηκαν σε κρατητήρια για τέσσερις ημέρες.

Αφότου αφέθηκαν ελεύθεροι πήγαν στην Κωνσταντινούπολη όπου οι αρχές τους έδωσαν βίζα δίμηνης παραμονής.

Με τη βοήθεια ανθρώπων-συνδέσμων του Ισλαμικού Κράτους έφτασαν στη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζιχάντι Τζον, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Mohammed Emwazi πέρασε στη συνείδηση των δυτικών ως δήμιος των τζιχαντιστών. Είναι αυτός που σε άπταιστα αγγλικά εξαπέλυε απειλές και αποκεφάλιζε δυτικούς ομήρους. Η πρώτη εκτέλεση έγινε το 2014, όταν αποκεφάλισε τον Αμεριοκανό δημοσιογράφο Στίβεν Σότλοφ και κατόπιν τους Βρετανούς εθελοντές ανθρωπιστικών οργανώσεων Άλαν Χένινγκ και Ντέιβιντ Χέινς.

Δειτε Επισης

Εκδίκηση υπόσχονται Ιράν και Χαμάς μετά τον θάνατο του Νασράλα-Σε αμυντική ετοιμότητα το Ισραήλ
Ιρανικό ΥΠΕΞ: Η γραμμή του Νασράλα θα συνεχιστεί παρά τον θάνατό του
Χαμάς για τον θάνατο Νασράλα-Συνυπεύθυνες οι ΗΠΑ, θα ακολουθήσει μια νέα γενιά γενναίων ηγετών
Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν
Ιαχές πολέμου από το Ιράν-Έτοιμο να στείλει στρατό σε Λίβανο και Συρία
H επιβεβαίωση της Χεζμπολάχ για το θάνατο του Νασράλα-Διαβουλεύσεις για τα επόμενα βήματα
Τραγωδία στη Ρωσία-13 νεκροί από έκρηξη σε βενζινάδικο, ανάμεσά τους 2 παιδιά
Η πρώτη αντίδραση από τον ηγέτη του Ιράν με τη δολοφονία Νασράλα-«Το Ισραήλ δεν μπορεί να προκαλέσει σημαντική ζημιά στη Χεζμπολάχ»
Οργή για την εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα - «Ασφυκτιούσε επί οκτώ λεπτά»
Σε ασφαλές σημείο ο Χαμενεΐ μετά τη δολοφονία Νασράλα-Διαβουλεύσεις Ιράν και Χεζμπολάχ