Στη Βουλή οι αναπομπές του Προέδρου

Στη Βουλή βρίσκονται από το πρωί οι δύο αναπομπές των νομοθετημάτων που ψήφισε η Ολομέλεια στην τελευταία συνεδρία του Σώματος στις 14 Απριλίου ενώ αύριο αναμένεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα προχωρήσει σε αναφορά 16 νόμων στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Πρόκειται για τα νομοθετήματα που αφορούν την καταβολή σε 60 δόσεις, των καθυστερημένων οφειλών στις κοινωνικές ασφαλίσεις και τον περί τερματισμού της απασχόλησης νόμο. Οι νομοθεσίες που αναπέμπονται αφορούν τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον τερματισμό της απασχόλησης υπαλλήλων. Στους 16 νόμους που αναφέρονται στο Ανώτατο περιλαμβάνονται όλα τα νομοθετήματα για το πόθεν έσχες, ο συμψηφισμός δανείων με αξιόγραφα και η συμμετοχή των κουρεμένων στο δ.σ. της Τράπεζας Κύπρου η αναστολή των αποκρατικοποιήσεων καθώς και η υποχρεωτική ποσόστωση στους διορισμούς στα δ.σ. ημικρατικών οργανισμών.
Να σημειώσουμε πως ήδη ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, μελετά το ενδεχόμενο όπως συνέλθει εκτάκτως η Βουλή πριν από τις 22 Μαΐου κάτι το οποίο έγινε και το 2006. Ταυτόχρονα όμως, είναι ακόμη ανοιχτό και το ενδεχόμενο ο Γιαννάκης Ομήρου να επιδιώξει να λάβει και τη θέση των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις επόμενες κινήσεις.  
 Κοινοβουλευτικοί κύκλοι ανέφεραν στο «Ρεπόρτερ Online» πως με βάσει το σύνταγμα υπάρχουν δυο επιλογές.
Η πρώτη αναφορά αφορά την προαναφερθείσα θέση στην οποία όπως πληροφορούμαστε προσανατολίζεται ο Πρόεδρος της Βουλής. Να συγκαλέσει δηλαδή έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, με την υφιστάμενη σύνθεση. Η δεύτερη επιλογή είναι να παραπεμφθεί η συζήτηση των θεμάτων στη νέα Βουλή αφού είναι πιθανό να αποφασιστεί πως δεν πρόκειται για νομοσχέδια ιδιαιτέρως σημαντικά.





Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα