Η τριτοβάθμια εκπαίδευση κερδίζει συνεχώς έδαφος

Η Κύπρος έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά πρόωρης εγκατάλειψης της εκπαίδευσης στην ΕΕ, και κατατάσσεται μόνο πίσω από την Κροατία, τη Σλοβενία και την Πολωνία, εκπληρώνοντας έτσι τον εθνικό στόχο για το 2020, μαζί με άλλα 12 κράτη-μέλη, σύμφωνα με την Eurostat.  Ταυτόχρονα, η Κύπρος κατατάσσεται δεύτερη στην ΕΕ ως προς τη συμμετοχή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με ποσοστό 54,6%, δεύτερη μόνο πίσω από τη Λιθουανία.
Το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 30 έως 34 στην ΕΕ που έχουν ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση αυξάνεται συνεχώς από 23,6% το 2002, για να φτάσει το 38,7% το 2015.
Η αύξηση ήταν ακόμη πιο σημαντική για τις γυναίκες (από 24,5% το 2002 σε 43,4% το 2015, δηλαδή πάνω από τον γενικό στόχο της στρατηγικής Ευρώπη 2020) από ό,τι για τους άνδρες (από 22,6% σε 34,0%, ποσοστό που εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο έναντι του συνολικού στόχου της στρατηγικής Ευρώπη 2020). Ο γενικός στόχος είναι ότι τουλάχιστον το 40% των ατόμων ηλικίας 30-34 ετών στην ΕΕ θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση μέχρι το 2020.
Επιπλέον, το ποσοστό των ατόμων που εγκαταλείπουν πρόωρα την εκπαίδευση και την κατάρτιση (ηλικίας 18-24 ετών) παρομοίως μειώνεται σταθερά στην ΕΕ, από 17,0% το 2002 σε 11,0% το 2015.
Συγκεκριμένα, το 2015 το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 30 έως 34 που είχαν συμπληρώσει τριτοβάθμια εκπαίδευση αυξήθηκε σε σχέση με το 2002 σε κάθε κράτος μέλος για το οποίο η Eurostat είχε διαθέσιμα στοιχεία.
Το 2015, το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 30 έως 34 που είχαν ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν σημαντικά υψηλότερο για τις γυναίκες από τους άνδρες σε όλα τα κράτη μέλη, εκτός της Γερμανίας.


  

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας