Θέληση Αναστασιάδη για επαναλειτουργία του Εθνικού αλλά…

Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ή να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο θεσμός του Εθνικού Συμβουλίου, όπως λειτουργεί, δεν φέρνει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προβληματίζεται, κάνει κάποιες σκέψεις, κάποιους σχεδιασμούς σε σχέση με το πώς μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά το Εθνικό Συμβούλιο.

«Είναι για αυτό το λόγο, εξάλλου, που σχεδόν όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου έχουν κατά καιρούς δηλώσει, δημόσια μάλιστα, ότι ο τρόπος λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου δεν είναι αποδοτικός. Το γεγονός αυτό έχει ενισχυθεί και από τις πρόσφατες διαρροές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας – κάτι που δεν είναι μια θετική εξέλιξη και είμαι σίγουρος ότι όλοι το αντιλαμβάνονται αυτό. Το να βλέπουμε δηλαδή πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου να δημοσιεύονται», πρόσθεσε.

Είναι για όλους αυτούς τους λόγους, συνέχισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, που και στα μάτια της κοινωνίας ο θεσμός του Εθνικού Συμβουλίου δεν έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα «και δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε αλλά να λέμε τα πράγματα ως έχουν».

«Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδιώκει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον να λειτουργήσει ο θεσμός του Εθνικού Συμβουλίου. Ο χειρισμός του Κυπριακού απαιτεί συλλογικότητα, απαιτεί ανταλλαγή απόψεων με πλήρη σεβασμό σε διαφορετικές προσεγγίσεις, σε διαφορετικές εισηγήσεις. Και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως ο εξελεγμένος ηγέτης του κυπριακού λαού ο οποίος την ίδια στιγμή είναι και ο ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων., έχει την τελική ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προβληματίζεται, κάνει κάποιες σκέψεις, κάποιους σχεδιασμούς σε σχέση με το πώς μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά το Εθνικό Συμβούλιο και να έχει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, και στη συνέχεια θα κοινοποιήσει τις σκέψεις αυτές - αφού τις ολοκληρώσει - στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αμέσως μετά τις Βουλευτικές Εκλογές», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν ανάμεσα σε αυτές τις σκέψεις είναι και η επαναλειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι αυτός είναι ο στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Αλλά την ίδια στιγμή δεν πρέπει να λειτουργεί το Εθνικό Συμβούλιο απλώς για να λειτουργεί με τις δυσκολίες και τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Όλοι αναγνωρίζουν αυτά τα προβλήματα και σας παραπέμπω στις κατά καιρούς δηλώσεις των μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Στόχος είναι να λειτουργεί το Εθνικό Συμβούλιο και να φέρνει αποτελέσματα και είναι σε αυτό το πλαίσιο που γίνονται οι σκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Και αφού λάβουν τελική μορφή και αμέσως μετά τις εκλογές, ο Πρόεδρος θα κοινοποιήσει τις σκέψεις και αποφάσεις του αυτές στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου», πρόσθεσε.
 
ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις