Στις 15 Ιουνίου στο Κακουργιοδικείο για τα ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ

Για τις 15 Ιουνίου, ορίστηκε η εκ νέου παραπομπή της υπόθεσης των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στη βάση του νέου κατηγορητηρίου.
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου, αποσύρθηκε το παλιό κατηγορητήριο και στη συνέχεια καταχωρήθηκε νέο με τη συμπερίληψη του Διευθυντή της Enviroplant, Θεοφάνη Λώλου και της εταιρεία Enviroplant ως νομικό πρόσωπο, ως κατηγορούμενους 13 και 14.
 
Το πρωί στην διαδικασία η οποία ήταν σύντομη ενώπιον του μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας αποσύρθηκε από πλευρά νομικής υπηρεσίας το υφιστάμενο κατηγορητήριο, στο οποίο περιλαμβάνονταν οι δώδεκα κατηγορούμενοι.
 
Αποσύρθηκε επίσης και το κατηγορητήριο εναντίον του Θεοφάνη Λώλου και της Εταιρείας Enviroplant ως νομικό πρόσωπο.
 
Όλοι οι κατηγορούμενοι, μετά την εξέλιξη αυτή αφέθηκαν ελεύθεροι πλην των Σάββα Βέργα και Ευτύχιου Μαλικκίδη οι οποίοι εκτίουν ποινές φυλάκισης για το σκάνδαλο  ΣΑΠΑ.
 
Στο δικαστήριο εκ μέρους της Εισαγγελίας λέχθηκε ότι στο νέο κατηγορητήριο θα περιλαμβάνονται άλλα δυο άτομα χωρίς τα ονόματα τους να αναφερθούν δημόσια.
 
Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του Θεοφάνη Λώλου, Κρίς Τριανταφυλλίδης, είπε στο Δικαστήριο ότι η εγγύηση ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, που κατέθεσε ο πελάτη του, ώστε να σταματήσουν να υφίστανται οι περιοριστικοί όροι δεν θα αποσυρθεί και θα συνεχίσει να υφίσταται.
 
Σημείωσε πως η μόνιμη κατοικία του Θεοφάνη Λώλου βρίσκεται στο εξωτερικό, ενώ δήλωσε στο Δικαστήριο την πρόθεση του πελάτη του να φύγει από την Κύπρο και να επιστρέψει όταν και εφόσον συμπεριληφθεί στο νέο κατηγορητήριο, που θα κατατεθεί από τη Νομική Υπηρεσία.
 
Ο Θεοφάνης Λώλος, ο οποίος μαζί με την εταιρεία Enviroplan ως νομικό πρόσωπο, κατηγορήθηκε την περασμένη Τρίτη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και παραπέμφθηκε στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.
 
Ο κ. Λώλος αντιμετωπίζει κατηγορίες, που σχετίζονται με συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος μεταξύ 2006 και 2016 σε Κυπριακή Δημοκρατία και Ελληνική Δημοκρατία, με διάπραξη του αδικήματος της απάτης, διάπραξη αδικημάτων σε σχέση με την κείμενη νομοθεσία για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς και για δεκασμό δημόσιου λειτουργού.


  
 
 

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη