Μηχανισμό υποβολής παραπόνων στα σχολεία εισηγείται η Κουρσουμπά

Εισήγηση για εγκαθίδρυση ενός παιδοκεντρικού, φιλικού προς τα παιδιά, Μηχανισμού Υποβολής Παραπόνων, εντός σχολικής μονάδας, κατέθεσε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά στην Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα “Διασφαλίζοντας το συμφέρον του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον”, την οποία παρακολούθησαν 40 υψηλόβαθμα στελέχη της Μέσης και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, τη Δευτέρα 25 Απριλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου της, η κ. Κουρσουμπά είπε ότι ο Μηχανισμός αυτός “μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την προαγωγή του συμφέροντος του παιδιού στο σχολικό πλαίσιο και, κατ’ επέκταση, στη λειτουργία του δημόσιου σχολείου ως σχολείου για παιδιά με δικαιώματα”.

Η Επίτροπος κοινοποίησε, επίσης, στους συμμετέχοντες και συζήτησε μαζί τους, τις απόψεις, τα σχόλια και τις επισημάνσεις των μελών της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου, όσον αφορά τον τρόπο που το δημόσιο σχολείο χειρίζεται σήμερα τα παράπονα των παιδιών.

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής ενώ ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούης, ανέπτυξε το θέμα “Έλεγχος και αξιολόγηση σχολικής μονάδας με γνώμονα τη διασφάλιση του συμφέροντος του παιδιού”.

Ο καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Σπύρος Σπύρου, ανέπτυξε το θέμα “Συμμετοχή των παιδιών στη λήψη αποφάσεων”.

Η ημερίδα εντάσσεται στο Πρόγραμμα Στρατηγικού Σχεδιασμού του Γραφείου της Επιτρόπου για την τριετία 2015 – 2017, στον οποίο περιλαμβάνεται ο στόχος επιμόρφωσης επαγγελματικών ομάδων που ασχολούνται με παιδιά, όσον αφορά στην εφαρμογή των δικαιωμάτων του παιδιού στην πράξη, στο πεδίο της επαγγελματικής τους δραστηριοποίησης, η ανακοίνωση αναφέρει.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη