Κουρσουμπά για υπόθεση 8χρονου: Τι έκανε το Γραφείο Ευημερίας;

   
Πρέπει τα παιδιά να ενδυναμώνονται και από την οικογένεια και από το σχολείο, είπε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, ερωτηθείσα για την υπόθεση που αφορά τον 8χρονο.

«Δεν γνωρίζουμε τα γεγονότα. Εμείς τα πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ το πρωί και ξεκίνησε η έρευνα μας προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Φαίνεται ότι υπάρχει πλειάδα θεμάτων. Το ένα είναι ακριβώς η παρενόχληση παιδιών από ενήλικες και έρχεται στο προσκήνιο το θέμα που είχαμε πάντα τονίσει, πώς προστατεύουμε τα παιδιά μας, που ανάγεται σε ενδυνάμωση των παιδιών. Δηλαδή, να μπορούν οι γονείς να μιλούν στα παιδιά για όλα αυτά τα θέματα, αλλά και το σχολείο το οποίο φέτος έχει αρχίσει σωστά στη βάση και δικών μας εισηγήσεων αλλά όπως επιβάλλεται και από τη νέα νομοθεσία το θέμα της ολοκληρωμένης σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Πρέπει τα παιδιά να ενδυναμώνονται και από την οικογένεια και από το σχολείο», πρόσθεσε.

Η κ. Κουρσουμπά ανέφερε, επίσης, ότι εγείρονται και άλλα θέματα που διαφάνηκαν εκ των υστέρων.

«Τα παιδιά ήταν φαίνεται παιδιά μιας ομάδας υψηλού κινδύνου. Φαίνεται είχε δυσλειτουργία η οικογένεια. Σε τέτοια περίπτωση γεννάται το ερώτημα, το ήξεραν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας;. Και αν ναι, τι έκαναν; Αν δεν το ήξεραν, που δεν μπορούν να ξέρουν τα πάντα, εγώ θέτω προ των ευθυνών τους και την κοινότητα. Τι κάνουμε ως γείτονες, ως σχολείο που ήταν αυτά τα παιδιά;. Δεν είχε δει κανένας συμπτώματα σε αυτά τα παιδιά ότι υπήρχε πρόβλημα στην οικογένεια;. Γιατί όλοι περιορίζονται στο ρόλο του θεατή;” είπε στις δηλώσεις της στο Προεδρικό Μέγαρο.

Είναι ευθύνη του καθενός από εμάς, ευθύνη για τα παιδιά μας, όταν βλέπουμε παιδιά που φαίνεται ότι κακοποιούνται μέσα από την οικογένεια ή υπάρχει κακή μεταχείριση να το αναφέρουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες, πρόσθεσε. “Όλα αυτά είναι θέματα που πρέπει να τεθούν διερεύνησης» κατέληξε.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 
 
 

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη