Συμμαχία Κρουζ-Κασίς για να εμποδίσουν Τραμπ προς το χρίσμα

Τεντ Κρουζ και Τζον Κασίς ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια απέλπιδα και τελευταία προσπάθεια να αναχαιτίσουν την προέλαση του Ντόναλντ Τραμπ προς τις προεδρικές εκλογές και το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Με διαφορά μόλις λίγων λεπτών, οι δύο υποψήφιοι του συντηρητικού κόμματος, προχώρησαν σε δήλωση την Κυριακή, σύμφωνα με την οποία θα ακολουθήσουν μια στρατηγική "διαίρει και βασίλευε" στις επόμενες αναμετρήσεις, προκειμένου να ανακόψουν την σαρωτική νίκη του αντιπάλου τους.

Συγκεκριμένα, οι δύο Αμερικανοί συμφώνησαν να μοιράσουν τις Πολιτείες, με κάθε έναν να επικεντρώνει σε άλλη, ώστε να μην διασπείρονται οι ψήφοι και να δημιουργείται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ένα μέτωπο απέναντι στον Τραμπ. Ο Κρουζ λοιπόν, αναμένεται να επικεντρώσει στην Ιντιάνα και ο Κασίς σε Όρεγκον και Νέο Μεξικό.

Η όλη προσπάθεια στοχεύει στην αναχαίτιση των εκλεκτόρων του Ντόναλντ Τραμπ, ώστε να μην κατορθώσει να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό των 1.237, που αποτελεί και τον ικανό αριθμό ώστε να διεκδικήσει το χρίσμα το καλοκαίρι. Οι δύο αντίπαλοι, βρίσκονται και μαθηματικώς εκτός συναγωνισμού σε ό, τι αφορά αυτόν το στόχο, αλλά έχουν πλέον αποφασίσει να κάνουν ότι είναι δυνατό, ώστε να αποτρέψουν την υποψηφιότητα Τραμπ.

Φυσικά ο Τραμπ δεν θα άφηνε να "πέσει κάτω" μια τέτοια κίνηση και απάντησε δεόντος μέσα από το twitter. "Ουάου, μόλις μου ανακοίνωσαν πως ο ψεύτης Τεντ και ο Κασίς θα συμμαχίσουν για να με αποτρέψουν από το χρίσμα. ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ" ανέφερε στο πρώτο του σχόλιο και δέκα λεπτά αργότερα συμπλήρωσε. "Ο ψεύτης Τεντ και ο Κασίς είναι μαθηματικώς νεκροί (στην υπόθεση χρίσμα) και εντελώς απελπισμένοι. Οι χορηγοί τους και ειδικές ομάδες συμφερόντων δεν είναι χαρούμενοι μαζί τους. Είναι λυπηρό".
 

Σχόλιο παρέθεσε και ο διευθυντής μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Τραμπ, Νταν Σκαβινό, ο οποίος ανέφερε: "Δύο χαμένοι πολιτικοί - μαθηματικώς εκτός κούρσας για το χρίσμα - προσπαθούν κάτι ΝΕΟ! Θα αποτύχουν!".
 
 
Βέβαια, όπως διαβάζουμε στην ηλεκτρονική έκδοση του CNN, ο συνασπισμός δεν προσβλέπει στο απότερο μέλλον, αφού μόνο τρεις πολιτείες όπου θα λάβει χώρα το εγχείρημα ανακοινώθηκαν, ενώ σε κάθε άλλη περίσταση ο Τεντ Κρουζ, σπεύδει να πλασάρει εαυτόν ως τον μοναδικό υποψήφιο μετά τον Ντόναλντ Τραμπ με ρεαλιστικές πιθανότητες να πάρει το χρίσμα.
 
Πηγή:
news247
 
 

Δειτε Επισης

Εκατοντάδες οικογένειες εγκαταλείπουν τα νότια προάστια της Βηρυτού-Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στους χθεσινούς βομβαρδισμούς
Διπλωματικές πιέσεις σε Νετανιάχου-«Κανείς δεν φαίνεται ικανός να σταματήσει τους πολέμους σε Γάζα και Λίβανο»
Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό-Χωρίς τηλεπικοινωνίες η Χεζμπολάχ
Συγκεντρώνουν πληροφορίες οι ΗΠΑ για το τι συνέβη στη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Aπάντησε με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ η Χεζμπολάχ
Νεκρός ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, μετά το χτύπημα στη Βηρυτό, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές
Απειλητικό μήνυμα Ιράν-«Οι δράστες της σφαγής στη Βηρυτό δεν θα μείνουν ατιμώρητοι»
Θρίλερ μετά το χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό-Πληροφορίες πως σκοτώθηκε ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ
Πηγές της Χεζμπολάχ λένε ότι ο ηγέτης της «είναι καλά» μετά το χτύπημα στο αρχηγείο της οργάνωσης
Ακτιβιστές πέταξαν ξανά σούπα σε πίνακα του Βαν Γκογκ (vid)