Έπεσαν οι υπογραφές για την ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού Λεμεσού

Υπογράφηκαν σήμερα οι συμβάσεις για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού. Η υπογραφή των συμβάσεων που αφορούν στις θαλάσσιες υπηρεσίες, το τερματικό εμπορευματοκιβωτίων και το τερματικό πολλαπλών χρήσεων μεταξύ του υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριάδη και των  κοινοπραξιών Eurogate και Dp world απογράφησαν σήμερα, με τη μεταβατική περίοδος για τη μεταφορά της διαχείρισης θα διαρκέσει εννέα μήνες μέχρι τις αρχές του 2017.
 
Πέραν από την υπογραφή των συμβάσεων, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται ότι το υπουργείο Μεταφορών θα ανακοινώσει και το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης των εργαζομένων στο λιμάνι Λεμεσού.
 

Μιλώντας το πρωί στο κρατικό Ραδιόφωνο, ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι το κράτος θα έχει σημαντικά οφέλη από τους επενδυτές τονίζοντας πως η συμφωνία θα δημιουργήσει, περαιτέρω θέσεις εργασίας και θα προσελκύσει και άλλες επενδύσεις στον νησί. Κληθείς να σχολιάσει τις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν από το γγ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού αναφορικά με το κατά πόσο είναι συμφέρουσα για την Κυπριακή Δημοκρατία η διαχείριση του λιμένα Λεμεσού από ξένους επενδυτές, ο Μάριος Δημητριάδης εξέφρασε την άποψη ότι ο γγ του ΑΚΕΛ έχει λάθος πληροφόρηση σημειώνοντας πως δεν ισχύει η ανησυχία ότι θα αυξηθεί το κόστος γι αυτούς που χρησιμοποιούν το λιμάνι επειδή τα έξοδα θα ανέβουν από 30 εκατ. ευρώ σε 50 εκατ. ευρώ.


 
 
 
 

 

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη