Αποφασιστικοί αλλά βιαστικοί οι ληστές στα McDonald’s

Παρά την επίδειξη αρχικά αποφασιστικότητας από τους δράστες  της πρωινής ληστείας του ταχυφαγείου στα Πολεμίδια, η βιασύνη των ληστών να διαφύγουν από τη σκηνή της ληστείας, όπως κι η απροσεξία τους είχε ως αποτέλεσμα  να αφήσουν τεκμήρια πίσω τους.  Συγκεκριμένα τους έπεσε αριθμός χαρτονομισμάτων, από αυτά που άρπαξαν ληστεύοντας το ταχυφαγείο ΜcDonald’s γύρω στις 4 τα ξημερώματα. Τα δύο άγνωστα πρόσωπα, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους, ο ένας με κράνος και ο άλλος με πράσινο φούτερ, έσπασαν το παράθυρο που βρίσκεται στο drive through από την πλευρά του αυτοκινητόδρομου με λιβέρι.
Το εστιατόριο εκείνη την ώρα  είχε κλείσει για το κοινό και στα ταμεία γινόταν καταμέτρηση της είσπραξης κατά το Σαββατοκύριακο. «Εισβάλοντας» στα ΜcDonald’s, ο ένας των δραστών πρόταξε κοντόκαννο κυνηγετικό όπλο, ακινητοποιώντας τους 9 υπαλλήλους του εστιατορίου –μεταξύ αυτών και φρουροί ασφαλείας- . Ο δεύτερος μετέβη στον χώρο, στο πίσω μέρος του εστιατορίου, όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο.
 
Εκεί βρισκόταν υπάλληλος ο οποίος εκείνη την ώρα ασχολείτο με καταμέτρηση χρημάτων. Όταν  αντιλήφθηκε τους δύο ληστές κλείδωσε την πόρτα και κρύφτηκε πίσω από το χρηματοκιβώτιο. Στη ρίψη όμως προειδοποιητικού πυροβολισμού από τον  πρώτο ληστή, προς την πόρτα αναγκάστηκε να  ανοίξει την πόρτα και να παραδώσει τις εισπράξεις από το ένα ταμείο, από τα τέσσερα που υπήρχαν στον χώρο. Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδη που επικαλέστηκε τις μαρτυρίες υπαλλήλων, ο ένας εκ των δύο ληστών μίλησε στην κυπριακή διάλεκτο, με όλα τα στοιχεία να «δείχνουν» ότι πρόκειται για Ελληνοκύπριους. «Από τις εξετάσεις και τις μαρτυρίες που έχουμε εξασφαλίσει φαίνεται ότι οι δράστες διέφυγαν πεζοί προς τα δυτικά, όπου εκεί εντοπίστηκαν και κάποια τεκμήρια και έχουν παραληφθεί και τα οποία σχετίζονται για τη ληστεία. Μιλούμε για κάποια χαρτονομίσματα τα οποία και αποτελούν τεκμήριο για την όλη υπόθεση και έχουν παραληφθεί για σκοπούς διερεύνησης». Ο κύριος Σωτηριάδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν και τρίτο συνεργό που τους ανέμενε πιο μακριά από τη σκηνή. Το ακριβές ποσόν που κατάφεραν να αποσπάσουν οι δράστες δεν έγινε  γνωστό, υπολογίζεται  όμως ότι πρόκειται για ποσό μικρότερο των 5 χιλιάδων ευρώ. να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο εστιατόριο είχε γίνει ξανά στόχος διαρρηκτών πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 30 Μαρτίου του 2015.
 
 

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη