Έτσι ακρωτηριάστηκα και στα 2 χέρια από κροτίδα (σκληρές εικόνες)

Τις καταστροφικές συνέπειες που είχε για τη ζωή του, η έκρηξη μιας κροτίδας στα δύο του χέρια πριν από 15 χρόνια, μεταφέρει στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online ο κοινοτάρχης Κάτω Δρυ, Νίκος Βασιλείου.
 
Ο κ. Βασιλείου θυμάται πως έγιναν όλα. Το Μεγάλο Σάββατο το 2000,  δεν θα το ξεχάσει ποτέ, όπως μας είπε. «Αυτό που έγινε δεν φεύγει ποτέ από τη μνήμη μου. Είναι λες και βάζεις τα χέρια σου στη φωτιά», πρόσθεσε. Εκτός κάμερας μάλιστα, μας περιέγραψε τη σκηνή μετά την έκρηξη, όταν έφερε τα χέρια στο πρόσωπο του και διαπίστωσε ότι σχεδόν δεν είχε παλάμες..
 
Ο κ. Βασιλείου αναφέρεται στην εξάμηνη νοσηλεία του στο Μακάριο Νοσοκομείο όπως και στις αμέτρητες επεμβάσεις, στις οποίες έχει υποβληθεί μέσα σε 10 χρόνια. Τις πλείστες εξ αυτών, μάλιστα, χωρίς αναισθησία, βλέποντας μπροστά στα μάτια του τις προσπάθειες των ιατρών για αποκατάσταση της μεγάλης ζημιάς στα χέρια του. Έχασε περισσότερα από τρία δάκτυλα, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να εγκαταλείψει το επάγγελμά του, αλλά να χρειάζεται βοήθεια ακόμα και για να δέσει τα κορδόνια του παπουτσιού του ή να κουμπώσει το πουκάμισό του.
 
Ζώντας πλέον με την αναπηρία, ο κ. Βασιλείου καλεί τους νέους να μείνουν μακριά από το επικίνδυνο αυτό έθιμο του Πάσχα. «Εδώ και χρόνια βγαίνω στην τηλεόραση και μιλώ στους νέους για την επικινδυνότητα των κροτίδων. Τα παιδιά, δυστυχώς, δεν καταλαβαίνουν αυτά που τους λέω. Πρέπει να καταλάβουν ότι αν γίνει έκρηξη, θα καταλήξουν μια ζωή με κουτσά χέρια», κατέληξε. 
 
 
 

 

 
 

 

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη