Περδίκης: Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε

Το γνωστό ρητό `η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε` θυμίζει η κατάσταση με το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος των Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Οίκου Fitch για την οικονομία σε συνδυασμό με την ανακοίνωση για την αύξηση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο ενημερωτικής εκδήλωσης για το βάψιμο των πασχαλινών αυγών, στη Λευκωσία, ο κ. Περδίκης είπε πως "η αναβάθμιση του Οίκου Fitch έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο του γεγονότος ότι η Κύπρος ακολούθησε πιστά τις υποδείξεις των διεθνών Οίκων". Το ζήτημα, όπως είπε, είναι πως "μαζί με την αναβάθμιση έρχονται και κακά νέα, όπως είναι η αύξηση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και το ότι έχουν κολλήσουν οι αναδιαρθρώσεις καθώς και η οποιαδήποτε διαδικασία για προστασία της πρώτης κατοικίας".

“Γενικά υπάρχει μια εικόνα στον τραπεζικό τομέα που θυμίζει το γνωστό ρητό ότι `η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε`. Δεν βλέπουμε να υπάρχει πραγματική βελτίωση στην πράξη, πέρα από τις θριαμβολογίες και τις αξιολογήσεις. Τα μηνύματα από την οικονομία και ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα εξακολουθούν να είναι ανησυχητικά”, είπε.

Όσον αφορά την υπερτιμολόγηση στις προσφορές για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ο κ. Περδίκης είπε πως αυτό το στοιχείο εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2007 όταν συζητήθηκε το θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου και είναι γνωστό σε όλους ότι υπερτιμολογήθηκε η προσφορά. Το ερώτημα, συνέχισε, είναι γιατί μέχρι σήμερα δεν πάρθηκε κανένα μέτρο, και διερωτήθηκε αν αυτό έγινε γιατί η Helector φρόντιζε να μοιράζει δώρα και χορηγίες.

Ο κ. Περδίκης κάλεσε επίσης τα κόμματα να απαντήσουν, ποια από αυτά έχουν τύχει της χορηγίας της συγκεκριμένης εταιρείας. “Είναι ένα ερώτημα που θέτουμε από την πρώτη στιγμή και είναι η 6η μέρα σήμερα που το θέτουμε. Ποιοι άλλοι έχουν πάρει χορηγία από την Helector και δεν μιλούν και δεν μιλούσαν τόσα χρόνια”, είπε, προσθέτοντας πως το πρόβλημα ήταν γνωστό και κάποιοι σιωπούσαν.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα