ΔΗΣΥ: ΤΟ ΑΚΕΛ οδήγησε την Κύπρο στον Άδη της χρεωκοπίας

Στην αντεπίθεση πέρασε το ΔΗΣΥ, μετά τις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγόρησε την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα ότι ευθύνονται για τα μεγάλα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που μαστίζουν τους πολίτες.
 
Το ΑΚΕΛ παρέλαβε το 2008 τον κόσμο της Κύπρου και τον οδήγησε στον Άδη της χρεοκοπίας, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου

“Για μια ακόμα φορά σήμερα”, όπως αναφέρει, “ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού απαριθμεί προβλήματα που η δική του διακυβέρνηση άφησε πίσω της και δεν πρόλαβε ακόμα η σημερινή κυβέρνηση να εξαλείψει. Όπως είναι οι 41 χιλιάδες άνεργοι του Φεβρουαρίου 2013 και τα παντοπωλεία της φτώχειας που ξεφύτρωναν παντού σε όλη τη χώρα”.

“Προχωρά μάλιστα ο κ. Κυπριανού και καταγγέλλει ότι `Αναστασιάδης και ΔΗΣΥ ζουν σε δικό τους κόσμο` και δεν αναγνωρίζουν τον κόσμο των προβλημάτων. Οι πολίτες όμως ξέρουν καλά ότι το ΑΚΕΛ παρέλαβε το 2008 τον κόσμο της Κύπρου και τον οδήγησε στον Άδη της χρεοκοπίας. Ενώ ο πρόεδρος Ανασταδιάδης με  την κυβέρνησή μας, εφαρμόζοντας το Μνημόνιο που άφησαν πίσω τους φεύγοντας, έβγαλαν ξανά τον κόσμο της Κύπρου στο φως”.

Σε άλλη γραπτή δήλωση για το ΟΕΔΑ Κόσιης, ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι “τώρα που άνοιξαν στο Αρχηγείο Αστυνομίας όλοι οι φάκελλοι των προσφορών του 2006 για το ΟΕΔΑ Κόσιης, φαίνεται ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της διαδικασίας προσφορών προς το Δημόσιο”.

“Αναμένουμε ότι οι έρευνες που γίνονται θα προχωρήσουν και στην εξιχνίαση της αρχικής διαδικασίας προσφορών γιατί δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι έπρεπε να επιλεγεί η ακριβότερη προσφορά”, προσθέτει.

Εξάλλου, σχολιάζοντας την αξιολόγηση από τους Fitch, ο κ. Προδρόμου σε γραπτή δήλωσή του την χαρακτηρίζει θετική και ως μια καλή είδηση. Αυτό όμως δεν αρκεί, λέει, διότι η χώρα μας χρειάζεται και άλλες αναβαθμίσεις, προκειμένου να φτάσουμε σε «επενδυτική βαθμίδα» και να γίνει έτσι πιο εύκολη η χρηματοδότηση και του κράτους και της οικονομίας και της ανάπτυξης.
 
 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Λετυμπιώτης: Εργαζόμαστε αδιάκοπα για βιώσιμη λύση του Κυπριακού
Για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων με ψευδείς ειδήσεις κατηγόρησε τον Ερχιουμάν ο Τατάρ
ΑΚΕΛ: Διεκδικούμε πραγματική βελτίωση στα εισοδήματα των εργαζομένων
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»
Προσδοκία Τατάρ να αλλάξει όνομα το ψευδοκράτος-«Δεν υπάρχει κράτος βορράς-νότος. Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη»
Νέα ΓΓ του ΕΛΚ η Ντολόρς Μονσεράτ, πρώτος Αντιπρόεδρος ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας
Ομόφωνα εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΔΗΣΥ για Κυπριακό από το κογκρέσο του ΕΛΚ
Διπλή επίθεση ΑΚΕΛ σε Προεδρικό και ΔΗΣΥ-«Συμπεριφέρονται ως πρέσβεις του Ισραήλ»
Α. Δημητρίου: Εξασφαλίσαμε ένα ισχυρό ψήφισμα για την πατρίδα μας-«Είναι έτσι που διεκδικούμε τα δίκαια»
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ να ασκήσει ενωτική δύναμη στο εσωτερικό καθώς η Κύπρος μένει διαιρεμένη