Ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι η Ολυμπιακή Φλόγα

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην πρώτη μέρα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους στο δρόμο για το Ρίο.
 
Η Φλόγα είναι ένα αρχαίο σύμβολο ειρήνης και αρμονίας, ένα σύμβολο της δύναμης της ανθρωπότητας να ενώνεται παρά τις διαφορές μας, είπε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ , σε ομιλία του στην χθεσινή Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στην Αρχαία Ολυμπία.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας «γεννήθηκε» και πάλι το Ολυμπιακό Φως και άρχισε ήδη το ταξίδι του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016».
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, σε χαιρετισμό του είπε ότι αυτή η Φλόγα είναι ο ομφάλιος λώρος των αγώνων της αρχαιότητας με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες και ο αποστολέας μηνυμάτων από την αρχαία εποχή, μηνυμάτων που παραμένουν επίκαιρα και σήμερα.

Εκ μέρους της διοργανώτριας πόλης ο κ. Κάρλος Νούζμαν επισήμανε, στο χαιρετισμό του, ότι η θεμελιώδης έννοια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι το δίδαγμα ότι δεν υπάρχει σωστό ή λάθος όταν εργαζόμαστε για τις επόμενες γενιές. «Οι δοκιμασίες της ιστορίας δεν έσβησαν την Ολυμπιακή Φλόγα. Η αναβίωση των αγώνων πριν από 120 περίπου χρόνια άνοιξε μια νέα σελίδα για την ανθρωπότητα, μια ελπιδοφόρα προοπτική για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη», συμπλήρωσε.


Σύμφωνα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αμέσως μετά την Τελετή Αφής το Φως του Ολυμπισμού κατευθύνθηκε στον Πύργο, όπου τον βωμό στο κέντρο της πόλης, άναψε ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ νέων στο επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, καταχειροκροτούμενος από εκατοντάδες μαθητές σχολείων που τον περίμεναν για να τον θαυμάσουν.
 
 


Στη συνέχεια η Λαμπαδηδρομία πέρασε από την Αμαλιάδα κι έφτασε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ηλιδας όπου επίσης πραγματοποιήθηκε τελετή παρουσία πολλών θεατών.


Ακολούθησαν τα Λεχενά, με Λαμπαδηδρόμο, τον παγκόσμιο πρωταθλητή του στίβου Περικλή Ιακωβάκη που έχει μεγαλώσει σε αυτή την πόλη.


Συγκινητική ήταν και η υποδοχή της Φλόγας στο λιμάνι της Κυλλήνης, με μικρά παιδιά να την υποδέχονται κρατώντας ελληνικές σημαίες και κλαδιά ελιάς.
 
Με το πλοίο Fior di Levante ταξίδεψε για τη Ζάκυνθο, όπου διανυκτέρευσε το βράδυ.
 
Η υποδοχή της Φλόγας στο νησί ήταν συγκλονιστική καθώς χιλιάδες κόσμου βρέθηκε στο λιμάνι και αποθέωσε τους Λαμπαδηδρόμους στην πορεία τους προς την κεντρική πλατεία.
 
Μικροί και μεγάλοι, παιδιά από αθλητικά σωματεία με σημαίες της Ελλάδας και της Βραζιλίας στα χέρια, κατέκλυσαν όλο το μήκος της προκυμαίας και είδαν να περνάει μπροστά από τα μάτια τους , το ύψιστο σύμβολο του Ολυμπισμού.
 
Τον κεντρικό βωμό στην πόλη άναψε εμφανώς συγκινημένη η μαραθωνοδρόμος Μάγδα Γαζέα που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
 
Σήμερα, δεύτερη ημέρα της Λαμπαδηδρομίας, το ταξίδι της Φλόγας θα ξεκινήσει από τη Ζάκυνθο κι αφού περάσει από την Πάτρα, τον Αστακό, το Μεσολόγγι, τη Λευκάδα, τη Νικόπολη και την Πρέβεζα, θα καταλήξει στην Πρέβεζα.
 
 

 

 

Δειτε Επισης

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Καταδικάστηκε ο 64χρονος που βιντεοσκοπούσε 18χρονη μέσα στο τρένο-Εστίαζε στο στήθος της
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Απάντηση Φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη-Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού