Εκτός κινδύνου η κατάσταση των δύο Γερμανών επιβατών πλοίου

Σταθερή και εκτός κινδύνου χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας των δύο Γερμανών που διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ύστερα από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισαν και μετά την επιτυχή αεροδιακομιδή  τους από επιβατικό πλοίο 105 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πάφου.
 
Η επιχείρηση έρευνας - διάσωσης στήθηκε για την αεροδιακομιδή δύο προσώπων από επιβατικό πλοίο.
 
Το Κέντρο  Συντονισμού `Ερευνας και Διάσωσης  Λάρνακας έλαβε στις 08:49 επείγουσα τηλεφωνική κλήση από το υπό σημαία Μάλτας επιβατικό πλοίο “MEIN SCHIFF 1”, το οποίο ζήτησε την αεροδιακομιδή ασθενούς, από σημείο 105 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πάφου.
 
Πρόκειται για 72χρονη Γερμανίδα, η οποία υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Το 1ο ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 13:48 στο αεροδρομίου Πάφου απ` όπου η ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.
 
Σε ανακοίνωση του ΥΠΑΜ αναφέρεται ότι το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας ελικόπτερο της 460 ΜΕΔ της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς, στο οποίο επέβαινε  εξειδικευμένος νοσηλευτής του Υπουργείου Υγείας, με σκοπό την παραλαβή του ασθενούς από το πλοίο και την μεταφορά του στο πλησιέστερο νοσοκομείο της Δημοκρατίας.
 
Εξάλλου η  επιχείρηση έρευνας-διάσωσης συνεχίστηκε και  για δεύτερο περιστατικό αυτή τη φορά και πάλι από το επιβατικό πλοίο “MEIN SCHIFF 1”.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) το “MEIN SCHIFF 1”, ενημέρωσε στις 12:37 για την ύπαρξη 2ου περιστατικού άμεσης αεροδιακομιδής, 2ου ασθενούς Γερμανού ηλικίας 76 ετών, ο οποίος υπέστη πνευμονικό οίδημα.
 
Στη περιοχή στάλθηκε δεύτερο ελικόπτερο της Μονάδας αεροπορικών επιχειρήσεων της Αστυνομίας το οποίο παρέλαβε τον ασθενή και στις 3:30 μεταφέρθηκε στο ΓΝ Πάφου.
 
Και στις δύο περιπτώσεις το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης απέστειλε δύο ελικόπτερα  της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, στα οποία επέβαινε  εξειδικευμένος νοσηλευτής του Υπουργείου Υγείας, με σκοπό την παραλαβή των δύο ασθενών  από το πλοίο και την μεταφορά τους στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.
 

Δειτε Επισης

Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου» λέει η Κυριακίδου
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη